ACSI FreeLife

Menu

Met een oldtimer door Toscane

Een kampeerreis met een oldtimer door Toscane is een prachtige manier om de regio en de mensen te leren kennen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

‘Voorzichtig kijk ik naar links en rechts voor ik de jerrycans uit de kofferbak haal. Onze auto met caravan staat voor de muur van een kerkhof en pal naast ons hebben we een kraan gevonden. Het is laat geworden. Te laat om nog ergens anders water te tanken.

Bij het vallen van de avond

Het vallen van de avond is de beste tijd om de heuvels van het Toscaanse landschap ten zuiden van Siena te fotograferen. We waren hiermee in de weer geweest tot de zon onder was en zelfs nog wat langer. En nu staan we op een droogje. Gelukkig niet voor lang. Het water uit het kraantje van het kerkhof klettert in de wijde hals van de jerrycan.

Vlakbij hoor ik de roep van een kerkuil. De avondwind laat de blaadjes van de olijvenbomen ruisen. Plots valt er een knokige hand op mijn schouder. Ik verstar en draai me om. Achter me staat niet de man met de zeis, maar een levendige jongeman met een puntbaardje en een Harry Potterbrilletje. Het wijst op onze auto en caravancombinatie. “Bella.” Daarna schudt hij met zijn beide handen mijn rechterhand: “Complimento!”

Opvallende attractie

Dat we in Toscane opvallen, is een understatement. Wanneer we onderweg ergens stoppen, duurt het doorgaans nog geen tien minuten voor er iemand op ons afkomt om onze oldtimer-Mercedes met de Eriba Touring aan de haak te fotograferen.

Tijdens uitstapjes worden kinderen voor de grille van de Mercedes opgesteld en gefotografeerd. Vanuit rijdende auto’s worden we met mobieltjes gekiekt en op een keer stapte er zelfs een gedistingeerde heer in pak en met stropdas uit een limousine die ons beleefd in het Engels vroeg: “May I take a photo?” Natuurlijk mocht hij dat.

Daarna vertelde hij nog dat hij in de camperbranche werkte. Klaarblijkelijk wordt daar goed verdiend. Geen wonder. Italianen die het zich kunnen veroorloven, zijn enthousiaste camperliefhebbers. Daarentegen zien we gedurende onze drieweekse reis geen enkele caravan met een Italiaans nummerbord, en evenmin een oldtimer, afgezien dan van de onontkoombare oude Fiat 500.’

Het complete reisverhaal

Ben je benieuwd waarom we later in de reis in de middle of nowhere op een stel mannen stuitten die vaten van een heuvel rolden? Het complete reisverhaal en een overzicht van de campings in dit gebied vind je in het juni/juli nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine

 

 

Praat mee

 1. RI
  René IJntema

  Mooie foto!

  Wij trekken ook regelmatig met een oldtimer (Jeep Wagoneer uit 1968) maar dan ook met een oldtimer caravan (SMV uit 1969). Ook een mooie combinatie voor jullie blad lijkt me. Bij interesse kan ik een paar foto’s sturen.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Met een oldtimer door Toscane

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht