ACSI FreeLife

Menu

Likkebaarden in Zuid-Tirol

Er zijn van die kampeerbestemmingen waar alles om eten draait. Met appels, druiven, kastanjes, spek en wijn uit de achtertuin kom je in het Italiaanse Zuid-Tirol gegarandeerd een paar kilo aan tijdens een vakantie.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

De geur van pas geplukte appels, gemengd met de zoetige geur van geperste druiven en gerookt spek. Daarbij de enigszins muffe geur van gevallen bladeren. De herfst in Zuid-Tirol heeft intense geuren. Niet alleen in de vrije natuur, maar ook in eetgelegenheden ruikt het speciaal.

Lokale gerechten

Koude schotels met Zuid-Tiroler spek, Vinschgerln (een op een pita lijkend broodje gekruid met anijs en Brotklee, een lokaal kruidenmengsel), een stuk harde kaas en geraspte mierikswortel nodigen uit tot eten en vragen als het ware om een karaf sprankelende nieuwe wijn. Alleen de geur al verraadt dat het spek kirnig is. dat wil zeggen dat het de juiste rijpheid en stevigheid heeft. Gekruid met jeneverbes, laurier, knoflook, zout en peper moet het varkensvlees na vijf weken gepekeld en vervolgens gerookt te zijn, beetvast zijn, niet te taai en niet te droog.

Overheerlijke kastanjes

Tamme kastanjes zijn een typische lekkernij gedurende de Zuid-Tiroler herfst. De bruine, naar noten smakende kastanjes zijn in het begin van de maand oktober rijp. In heel Zuid-Tirol wordt de herfst gevierd met kastanjedagen. Het ‘Keschtnriggl’ (kastanjefeest, 13 tot 30 oktober) vindt plaats rond Tisens, Prissian, Völlan en Lana. Zowel vakantiegangers als de lokale bevolking genieten van deze mooie vruchten. Kastanjesoep, kastanjepuree en voor het dessert wordt zoete mousse of Keschtn-Krapfen geserveerd. Erg lekker zijn ook warme gepofte kastanjes met een glas Suser, een nieuwe, frisse wijn.

Watertanden

Begin je al te watertanden? Bestel dan vlug het nieuwe ACSI FreeLife Magazine. In het vierde nummer van 2016 gaan we uitgebreid in op eten en kamperen. Het artikel over Zuid-Tirol bevat veel smakelijke gerechten, maar ook culinaire routes. Natuurlijk voorzien van campings en camperplaatsen.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Likkebaarden in Zuid-Tirol

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation