ACSI FreeLife

Menu

Kamperen aan het meer van Bracciano

Italië kent vele meren waar een prima invulling aan een heerlijke vakantie gegeven kan worden. Wij kozen voor het ovaalvormige Braccianomeer.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Dit grote kratermeer fungeert als drinkwaterreservoir van de stad Rome. Het is gevuld met zeer zuiver water en daardoor een van de schoonste meren van het land. Dat maakt het tot een zeer populaire plek onder toeristen.

Waterrecreatie op Lago di Bracciano

Gemotoriseerde boten zijn hier ten strengste verboden, wat volop ruimte biedt voor zeilen, kanoën, windsurfen en zwemmen. ’s Middags zorgt een briesje vaak voor een prima golfslag. Bij harde wind kan het zelfs voor ietwat woestere taferelen zorgen.

Het meer van Bracciano is onderdeel van het grote natuurpark Parco Naturale Regionale di Bracciano Martignano. In dit beschermde, heuvelachtige gebied zijn diverse wandel- en fietsroutes aangelegd voor actieve vakantiegangers die van mooie flora en fauna houden.

Fraaie plaatsen

In de directe omgeving liggen fraaie plaatsen. Bracciano is de grootste plek aan het meer. In deze stad struikel je welhaast over de historische gebouwen. Blikvanger is Castello Odescalchi, een imposant middeleeuws kasteel. Nu is het in gebruik als museum. Een deel is ook te huur voor congressen en bruiloften, maar daarvoor moet je aardig in de buidel tasten.

Anguillara Sabazia is een wat kleiner plaatsje. Het oude, eveneens middeleeuwse stadje ligt op een rots boven het meer en vormt een culturele attractie op zich. Het meer ligt slechts 40 kilometer ten noordwesten van Rome, dus een bezoek aan de eeuwige stad ligt voor de hand.

Klik op het tentje voor informatie over de camping
Camping Roma Flash Camping Internazionale Lago di Bracciano Camping Smeraldo di Trevignano Camping Parco del Lago Camping Vigna di Valle Camping Porticciolo

Praat mee

Praat mee: Kamperen aan het meer van Bracciano

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation