ACSI FreeLife

Menu

Kamperen aan de oevers van Italiaanse meren

Er groeien citroenbomen en cipressen flankeren de straten. Noord-Italië, half omsloten door hoge toppen van de Alpen, heeft de flair van het Middellandse Zeegebied. 

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

Een vakantie bij de Italiaanse meren – dat klinkt toch heerlijk?

Zwemmen of flaneren?

De grote meren zijn geliefde bestemmingen. Het Lago Maggiore of het Gardameer roepen de associatie op met ontspannen dagen op een strandje, een boot of een surfboard. En is het water nog te koud, dan flaneer je er over de promenades, je geniet van een cappuccino of je trekt de natuur in. Wij selecteerden drie prachtige campings in Noord-Italië.

3x kamperen aan de oever

1

Camping Bosco

Bosco is een kleine camping aan het Lago Maggiore. Er hoort een groot en rustig privéstrand bij waar je je heerlijk kunt ontspannen op de gratis ligstoelen. In de buurt zijn er mogelijkheden voor watersport. Je kunt zeilen, duiken of surfen en daar zijn ook beginnerscursussen voor. Ook kun je in de buurt van de camping tennissen en er is een skatepark. Op de camping zelf biedt een touwparcours vertier.

Qua voorzieningen zijn er was- en droogmachines, wifi bij de receptie, een bar voor een verfrissend drankje en een kleine supermarkt voor de dagelijkse benodigdheden. Dicht bij de camping vind je een restaurant en winkels. De camping garandeert vanaf elke standplaats uitzicht op het meer. Verbania en Locarno lokken voor uitstapjes. Een huisdier is toegestaan en er wordt toeristenbelasting geheven.

Strada Nazionale, I-28822 Cannobio Verbano
Tel. 0039-32371597
Link: Camping Bosco op ACSI Eurocampings

2

Lido di Maccagno

Deze camping biedt zijn gasten veel ruimte langs een oever van het Lago Maggiore, evenals ligplaatsen voor kleinere boten. Je kunt er vissen, kajaks huren, beachvolleybal spelen en wind- en kitesurfen. Voor wandeltochten is de camping een goed vertrekpunt. Er is een speeltuin en de camping is drempelvrij en heeft toiletten voor gehandicapten, wasmachines en wifi bij de bar.

Je kunt lopend naar het dorp waar meerdere goede winkels zijn te vinden, evenals een restaurant, een pizzeria, een apotheek en een toeristeninformatie. Verzorging van campers is mogelijk. Het dorpje Maccagno is erg in trek voor een uitstapje. Lugano ligt op 20 kilometer afstand van de camping. Je mag maximaal twee huisdieren meenemen (inentingsbewijs verplicht).

Via Gregorio Pietraperzia 13, I-21061 Maccagno (VA)
Tel. 0039-332560250
Link: Lido di Maccagno op ACSI Eurocampings

3

Camping Cisano

Deze grote camping ligt aan het Gardameer. Je kunt er veel sporten beoefenen zoals voetbal, tennis en volleybal. De zwembaden hebben glijbanen en whirlpools; van juni tot en met augustus wordt er aquarobics gegeven. Kinderen vinden vertier in de waterspeeltuin en met een springkasteel. Ook buiten het hoogseizoen zijn ze welkom in de kinderclub. Zomers is er in de avond entertainment en binnenkort kun je op de camping fietsen huren.

De drempelvrije camping heeft kindvriendelijk sanitair en gehandicaptentoiletten. Je kunt ook een eigen badkamer huren. Op een aantal plaatsen vind je wifi. Het restaurant en de pizzeria zorgen voor de inwendige mens, en er is verder een supermarkt waar je verse groenten en fruit vindt. De operastad Verona is een halfuur rijden. De camping omvat verder een minigolf en een klein zandstrand. Huisdieren zijn niet toegestaan en er wordt toeristenbelasting geheven.

Via Peschiera 48, CP61, I-37011 Cisano di Bardolino (VR)
Tel. 0039-456229098
Link: Camping Cisano op ACSI Eurocampings

Bron: MPS

Praat mee

Praat mee: Kamperen aan de oevers van Italiaanse meren

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation