ACSI FreeLife

Menu

‘Het mooiste strand’: Isola dei Conigli

Gebruikers van de reiswebsite Tripadvisor hebben het Italiaanse Isola dei Conigli (Rabbit Beach oftewel Konijnen strand) verkozen tot het mooiste strand ter wereld. Het strand is te vinden op het Siciliaanse eiland Lampedusa.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Isola dei Conigli

Ruim vierhonderd reizigers gaven een eindoordeel van ‘Heel goed’ tot ‘Uitstekend’. Sommigen van hen beschrijven het strand als ‘Mooiste strand op aarde’. Je hoeft dus niet ver te reizen voor een strand uit menig reizigersdroom.

Mooiste strand

‘Uitstekend’, ‘Caribische flair’, ‘ Turks water en wit strand’, zo luiden enkele reacties van reizigers. Alle reacties en beoordelingen maken dat Isola dei Conigli de eerste plaats heeft behaald bij ‘ Travellers Choice 2013’ in de categorie Strand. Een mooi argument voor het Italiaans verkeersbureau om het Italiaanse eiland te promoten.

Lampedusa

Lampedusa behoort samen met de eilanden Linosa en Lampione tot de Pelagische eilanden. Het eiland is het meest zuidelijke puntje van de Europese Unie en behoort bestuurlijk tot de Siciliaanse provincie Agrigento. Geografisch gezien ligt het dichter bij het Afrikaanse continent.

Reizigersinformatie

Lampedusa staat bekend als eiland waar duizenden asielzoekers en illegalen hebben geprobeerd de kust te bereiken om zo Europa binnen te dringen op zoek naar een betere toekomst. Bij de, vaak illegale, overtochten vanaf het Afrikaanse continent gaat het vaak mis. Sinds het begin van de Arabische Lente in 2011 is er nog steeds een stroom van groepen vluchtelingen naar het eiland. Mochten er onveilige situaties ontstaan dan staat op de website van het  Ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het reizigersadvies te lezen.

Voor een overtocht naar Lampedusa kun je kijken op de website van de Italiaanse ferrymaatschappij Siremar of Ustica Line. De ferry’s vertrekken vanuit de haven van Agrigento en zijn ongeveer acht uur onderweg. De informatie op de beide websites is beschikbaar in het Engels.

 

Praat mee

Praat mee: 'Het mooiste strand': Isola dei Conigli

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht