ACSI FreeLife

Menu

Campings TestTour 2017

Tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2017 kampeerden de verschillende testteams in het Italiaanse Piëmont. Deze campings deden de natuurliefhebbers, actievelingen, levensgenieters en gezinskampeerders aan.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Camping Village Conca d’Oro

Camping Village Conca d’Oro ligt in het plaatsje Feriolo aan het Lago de Maggiore. Hier sliepen de natuurliefhebbers op een van de 250 toerplaatsen. Sommige plaatsen liggen direct aan het meer. Dankzij de mooie omgeving en de gastvrije eigenaar Maurizio Battaglia voelen Alexandra en Gerard de Jong zich hier meteen thuis. “Je ziet dat hij de camping met liefde runt, dat maakt het verschil.” Voor natuurliefhebbers is dit niet alleen een fijne camping vanwege de ligging aan het meer, maar ook ten opzichte van het Val Grande Nationaal Park. Met een omvang van 150 vierkante kilometer is dit het belangrijkste natuurgebied in de Alpen. Vanaf de camping rijd je in een half uurtje naar het natuurgebied. Alexandra: “Dit is zo’n afgelegen gebied en dat zo dicht bij een toeristische trekpleister als Lago Maggiore, dat verwacht je niet.”

Camping Isolino

Isolino is een echte familiecamping aan het Lago Maggiore. De familie Aikema is hier dan ook op de juiste plek. Al moet het gezin wel even wennen aan alle voorzieningen. Marianne: “Als je wilt, hoef je niet eens van de camping af. Alles is hier aanwezig, van supermarkt en restaurant tot zwembad en pinautomaat. Normaal gesproken gaan we naar kleinere campings, maar ik moet zeggen dat dit zeker niet tegenvalt.” Iets dat de familie aanspreekt: “Er zijn speciale kinderdouches en er is zelfs een aparte ruimte waar we onze dochter Lilou (0) in bad kunnen doen.”

Camping Italia Lido

Als koning te rijk vinden we de levensgenieters Andre en Floortje Dingemanse voor hun caravan direct aan het Lago Maggiore. Met een wijntje in de hand proosten ze op de fijne reis en de mooie camping. De kleine camping is gericht op persoonlijke benadering van alle gasten. Er is een bar, restaurant, fitnessruimte en een sportveld. Maar het meest in het oog springt wel het zwembad dat in het meer ligt. Via een vlonder bereik je het zwembad en hier trek je baantjes met uitzicht op het omringende water en de camping. Andre en Floortje zijn ontzettend blij met hun stek. “We voelen ons hier enorm thuis en gaan zeker nog eens terug!”

Camping Lago Maggiore

Camping Lago Maggiore is de ideale uitvalsbasis voor actievelingen Joop en Hanneke Jägers omdat hier zo ontzettend veel te doen is. Op de camping vind je twee zwembaden, een privéstrand aan het meer, een restaurant en een beachbar, tennisvelden, Jeu de boulesbaan en visgelegenheid. Daarnaast vertrekken er verschillende wandel- en fietsroutes vanaf de camping, zoals naar het natuurgebied Lagoni Park. Hier fiets je langs een moerasland met talloze vogelsoorten. En mocht je dan nog energie over hebben, dan kun je nog de leuke dorpjes rondom de camping bezoeken, zoals het mooie Arona en Stresa.

Camping Le Fonti

Camping Le Fonti ligt in het heuvelachtige wijnland van Agliano Terme. Hier ontmoeten de actievelingen, natuurliefhebbers, levensgenieters en gezinskampeerders elkaar. Ze staan allemaal op dezelfde camping. Le Fonti is tegen een heuvel gebouwd en de kampeerplaatsen liggen op terrassen. Hierdoor heb je mooi uitzicht op de omgeving met wijnvelden en slaperige dorpjes. En dan neem je de eenvoudigere voorzieningen, zoals ietwat verouderd sanitair, voor lief. Wat niet eenvoudig is: de camping beschikt over een groot buitenzwembad waar de actievelingen en het gezin graag een duik nemen. De natuurliefhebbers zijn zo de omliggende wijnvelden in voor een wandeling of om truffels te zoeken. Ook de levensgenieters voelen zich hier thuis. Bijna op iedere straathoek ligt wel een wijngaard waar ze warm onthaald worden met een proeverij.

Camping Valle Gesso

Camping Valle Gesso ligt in een dal tussen de bergen van de Zee-Alpen, vlak bij de Franse Grens. Ook hier kamperen alle teams bij elkaar. De faciliteiten van de camping zijn vrij eenvoudig, het is hier de omgeving die de hoofdrol speelt. Op de camping vind je een heel modern toiletgebouw en aan de andere kant een zeer verouderd exemplaar. Er is een kleine bar die tevens dienstdoet als supermarkt voor de vergeten boodschappen. Het buitenzwembad is dicht wanneer de testteams op de camping staan. Op loopafstand vind je het slaperige bergdorpje Entracque met smalle straatjes en leuke restaurants. Het leuke is dat je hier bijna de enige toerist bent, zeker in het naseizoen, en het gevoel krijgt dat je de plek zelf ontdekt.

Praat mee

Praat mee: Campings TestTour 2017

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation