ACSI FreeLife

Menu

Biodiversiteit in nationaal park Abruzzo

In het zuiden van de Italiaanse regio Abruzzo ligt het oudste Nationaal Park van Italië, Parco Nazionale d’Abruzzo Lazio e Molise. Het is opgericht in 1922 en trekt jaarlijks meer dan één miljoen bezoekers.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Abruzzo: Bergtoppen, kloven en riviertjes

Het park bidet veel afwisseling: grote bergtoppen, weidse dalen, steile bergwanden, onherbergzame kloven en een groot aantal beekjes en riviertjes.  Het park in Abruzzo heeft een grote biodiversiteit. Bijna zesduizend soorten insecten bevolken het park, zoals vele torren en kevers, waarmee het recordhouder van entomologische fauna van Italië is.

Zoogdieren als de beer, de apennijnse wolf, de abruzzese gems en de rode eekhoorn en vogels als de adelaar, de torenvalk, de steenuil en de zeldzame witrugspecht kunt u aantreffen in dit nationaal park, net als amfibieën als de vuursalamander en de geelbuikvuurpad.

Overnachten

Overnachten kunt u in Pescasseroli, in het hart van het nationaal park Abruzzo. Vanuit hier kunt u excursies te voet, te paard en per mountainbike ondernemen. Kanoën en windsurfen is ook mogelijk. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een camping in de buurt.

Meer informatie is te vinden op Bezoekabruzzo.nl.

Praat mee

Praat mee: Biodiversiteit in nationaal park Abruzzo

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation