ACSI FreeLife

Menu

6x Gardameer voor kampeerders

Levendig Sirmione, wijngebied Terra dei Forti, oogstrelend Malcésine… het Gardameer voor kampeerders is en blijft altijd een topidee. ACSI FreeLife licht zes plaatsen rond het meer uit.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

6 kampeersteden in Toscane

1

Arco

Dit aantrekkelijke kuuroord 6 kilometer ten noorden van Riva in het Sarcadal weet klimmers uit heel Europa te bekoren met de burcht op een berg. Elk jaar in september vindt hier het WK freeclimbing plaats. Arco is ook een goede uitvalsbasis voor fietstochten over het vlakke land. De wandelpaden van dichter Rainer Maria Rilke zijn met bordjes gemarkeerd.

Campingtip: Camping Maroadi

2

Tignale

De beboste hoogvlakte strekt zich uit op een hoogte van 600 meter. In de zomer is het hier een stuk koeler dan aan het meer en dat kan een hele verademing zijn. Het is een mekka voor sportievelingen – het aanbod bestaat uit onder meer tennis, mountainbiken, wandeltochten en canyoning. Toeristisch hoogtepunt is de op een hoogte van 683 meter gelegen bedevaartskerk Madonna di Monte Castello.

Campingtip: Campingpark Garda

3

Malcésine

Malcésine is een van de meest schilderachtige dorpen aan het meer, maar ook navenant druk. Als je van shoppen houdt ben je hier op het juiste adres. Je vindt er alles wat je hartje begeert, van lederwaren tot delicatessen. Vanaf de 2000 meter hoge Monte Baldo heb je een ongeëvenaard uitzicht over het meer. Handig voor als je je eens niet over de weg wil verplaatsen: hier vandaan vertrekken boten naar veel plaatsen rond het meer.

Campingtip: Camping Claudia

4

Terra dei Forti

Deze wijnstreek in het zuidelijke Etschdal is vernoemd naar de vele burchten en kastelen in de regio. Behalve enkele witte wijnen verbouwen de wijnboeren hier vooral de inheemse druivensoort Enantio, meteen herkenbaar aan de knoestige wijnstokken. Bij veel wijnboeren kun je spontaan langs om hun wijn te proeven.

Campingtip: La Rocca Camp

5

Manerba del Garda

Deze gemeente bestaat uit meerdere dorpen, die zich vanaf het meer landinwaarts aaneenrijgen. De aanlegsteiger bevindt zich in Porto Dusano, het ideale vertrekpunt voor uitstapjes naar Sirmione. Veel vakantiegangers huren hier ook een motorbootje. Het achterland staat vol met talloze olijfgaarden.

Campingtip: Camping Zocco

6

Sirmione

Deze grootste toeristische trekpleister van de regio ligt helemaal in het zuiden van het Gardameer. Hoogtepunten zijn de schilderachtige oude binnenstad en een van de mooiste waterburchten van Europa. Dankzij de thermale bronnen is Sirmione bovendien een populaire kuurbestemming. Tip: als je niet over de hoofden wil lopen, kun je de stad beter pas in de late middag bezoeken.

Campingtip: Camping Village San Francesco

Tekst: MPS, foto: Carolin Thiersch, djama/Fotolia, pixi123/Fotolia

Praat mee

Praat mee: 6x Gardameer voor kampeerders

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation