ACSI FreeLife

Menu

6 tips voor een vakantie in Toscane

Toscane is een feest voor liefhebbers van cultuur, daar is geen twijfel over mogelijk. Naast de mooie gebouwen, de prachtige musea en de Etruskische archeologische opgravingen lonkt het bruisende stadsleven, de mooie stranden en de schilderachtige dorpjes, omringd door wijngaarden.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

Lees hier zes tips voor de mooiste steden in Toscane en geniet van een geweldige vakantie.

Alle tips op een rij

Tip 1

Florence

De metropool van Toscane geldt als de bakermat van de Renaissance en als een van de mooiste steden ter wereld. Dankzij de bloeiende handel in de veertiende en vijftiende eeuw ontwikkelden zich de kunst en cultuur.

Creatieve geesten vonden hier inspiratie en geleerden werden hier naar toe getrokken. De werken van Da Vinci en Michelangelo zijn nog steeds op deze plek te bewonderen. Klik hier voor meer informatie over Florence.

Tip 2

Pisa

Wie denkt aan Pisa denkt in elk geval aan één ding, namelijk de scheve toren op de indrukwekkende Piazza dei Miracoli. Er is echter nog veel meer te ontdekken, en naast prachtige monumenten, rustgevende tuinen, leuke winkels en gezellige pleinen heeft Pisa de levendige sfeer van een studentenstad. Klik hier voor voor meer informatie over Pisa.

Tip 3

Siena

In het centrum van Toscane bevindt zich een van de mooiste steden van Italië. Prachtig gelegen op een heuvel, beschermd door een stadsmuur, heeft Siena haar middeleeuwse charme weten te bewaren. Er zijn zelfs geen auto’s of televisieantennes die het harmonieuze beeld verstoren. De Piazza del Campo is het fantastische hart van de stad. Klik hier voor meer informatie over Siena.

Tip 4

Arezzo

Als een van de oudste plaatsen van Italië heeft Arezzo altijd al symbool gestaan voor grootse kunst. Prachtig antiek en imposant ambachtswerk zijn er nog altijd op elke hoek te vinden. In het historische centrum ligt de Piazza Grande, die met zijn middeleeuwse charme niet alleen op feest- en marktdagen veel publiek trekt. Klik hier voor meer informatie over Arezzo.

Tip 5

Montepulciano

De ongeveer vijftienduizend inwoners tellende stad, gelegen op een heuvel niet ver van Siena, is vooral bij wijnkenners een begrip, vanwege de ‘Rosso’ en de ‘Vino nobile di Montepulciano’, die vroeger alleen aan edelen was voorbehouden. Ook architectonisch er zijn een aantal hoogtepunten, zoals het stadhuis, gemodelleerd naar het Palazzo Vecchio. Klik hier voor meer informatie over Montepulciano.

Tip 6

Grosseto

Eens was Grosseto een bisdom, en sporen uit die tijd zijn nog altijd duidelijk aanwezig. De stadsmuren en de oude binnenstad zijn bijna volledig intact. De nabijheid van de zee is aanlokkelijk. Het op ongeveer tien kilometer afstand gelegen dorp Marina di Grosseto betovert met zijn mooie boulevard en zandstrand. Klik hier voor meer informatie over Grosetto.

Copyright: MPS, foto’s: Joachim Negwer, ENIT: Vito Arcomano (1), Gino Cianci (2), Andreas Edelmann/Fotolia (1), Wikipedia (2,4)

Praat mee

Praat mee: 6 tips voor een vakantie in Toscane

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation