ACSI FreeLife

Menu

6 stedentrips in Trentino

Een beetje cultuur opsnuiven in Trente of Rovereto, of wandelen in de bergen rond Riva del Garda en Torbole. In de Noord-Italiaanse regio Trentino is er aan afwisseling geen gebrek.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Trentino_Levico Terme
Trentino_Molvenoa

We stellen je voor aan zes gezellige stadjes.

1. Molveno

Dit dorp telt 1.200 zielen en ligt aan de oever van Lago di Molveno (met een lengte van 4,5 kilometer het op een na grootste binnenwater van Trentino). Er zijn stranden, veel parkeerplaatsen, veel groen en ook een heus olympisch zwembad. In de mooie oude dorpskern van Molveno worden auto’s geweerd.

2. Trente

Hoofdstad van de autonome regio Trentino-Zuid-Tirol, met ruim 117.000 inwoners. Trente is een van de oudste steden in de regio en huisvest een aartsbisdom en grote universiteit. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren een monumentaal kasteel, een kathedraal en de Neptunusfontein op het domplein.

3. Levico Terme

Dit kuurdorp met zo’n 8.000 inwoners ligt aan het gelijknamige meer in het Brentadal en is beroemd vanwege de therapeutische werking van het thermale water. Toeristische highlights zijn de gezellige oude dorpskern, de dom, de Santa Maria Maggiore-kerk en de vesting Forte delle Benne.

4. Riva del Garda

De op een na grootste gemeente aan het Gardameer, gelegen aan de smalle noordoever. Riva del Garda staat al heel lang bekend om zijn kuuroorden, maar biedt ook veel watersportmogelijkheden. Wandelaars, fietsers en klimmers komen aan hun trekken in de groene omgeving rond dit fraaie stadje.

5. Torbole

Deze gemeente heeft zo’n 3.000 inwoners en is een hotspot voor zeilers en surfers. Ooit was het een bescheiden vissersdorp; de oude haven met douanekantoor herinnert daar nog aan. Goethe prees het dorp al om zijn schoonheid. Torbole is een goede uitvalsbasis voor mountainbikeritten en wandelingen.

6. Rovereto

Aan architectonische geschiedenis geen gebrek in deze stad van 35.000 inwoners. Je vindt er een Venetiaanse kasteel boven het levendige oude centrum, maar net zo goed Italiaanse palazzi en Oostenrijkse panden. Voor cultuurliefhebbers zijn er talloze evenementen, festivals en het museum MART.

Bron: MPS

Praat mee

Praat mee: 6 stedentrips in Trentino

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht