ACSI FreeLife

Menu

6 onmisbare steden in Toscane

Een bezoek aan Toscane staat garant voor een onvergetelijke kampeervakantie.  Maar waar moet je beginnen?

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
toscane

Wanneer je in ieder geval bij de onderstaande zes steden kampeert, kan het succes niet uitblijven.

6 kampeersteden in Toscane

1

Florence

Deze metropool in Toscane geldt als de wieg van de Renaissance en is een van de mooiste steden ter wereld. Dankzij de economische voorspoed in de veertiende en vijftiende eeuw kregen kunst en cultuur hier ruim baan. Florence trok kunstenaars en geleerden en je kunt hier nog steeds werken van Da Vinci en Michelangelo bewonderen.

Kampeertip: Camping Firenze

2

Pisa

Wie aan Pisa denkt, heeft vast de scheve toren op het Piazza dei Miracoli met de Duomo op het netvlies. Er valt hier echter veel meer te ontdekken. Naast prachtige monumenten, bijzondere tuinen, leuke winkels en gezellige pleinen heeft deze stad ook een losse, studentikoze flair.

Kampeertip: Camping Torre Pendente

3

Siena

In het midden van Toscane vind je een van de mooiste steden van Italië. In het prachtige heuvellandschap heeft het door stadsmuren omgeven Siena een middeleeuwse charme behouden. Zelfs auto’s en televisieantennes kunnen dit beeld niet verstoren. Het Piazza del Campo vormt het fraaie hart van de stad.

Kampeertip: Camping Colleverde Siena

4

Arezzo

Arezzo is een van de oudste steden in Italië en je vindt er bijzondere kunstwerken en oude gebouwen. Het Piazza Grande ligt in het historische centrum dat niet alleen tijdens het stadsfeest of als er markt is veel mensen trekt.

Kampeertip: Camping Villagio Le Ginestre

5

Montepulciano

Deze ongeveer 15.000 inwoners tellende stad niet ver van Siena is vooral bij wijnkenners een begrip door de Vino-Nobilewijn. De Rosso en de Vino Nobile di Montepulciano waren vroeger voorbehouden aan de adel. Je vindt er verder prachtige gebouwen zoals het gemeentehuis dat gebouwd is met het Palazzo Vecchio in Florence als voorbeeld.

Kampeertip: Camping Il Treccolo

6

Grosseto

Deze stad was ooit een bisschopszetel en de sporen van die tijd zijn nog zichtbaar. De stadsmuren en het oude centrum zijn nog bijna helemaal intact. De stad ligt niet ver van de zee. Het op tien kilometer afstand gelegen plaatsje Marina di Grosseto heeft een prachtige boulevard en een mooi zandstrand.

Kampeertip: Camping Cieloverde

Tekst en foto’s: MPS

Praat mee

Praat mee: 6 onmisbare steden in Toscane

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht