ACSI FreeLife

Menu

5 typisch Italiaanse campings

Voor veel kampeerders is Italië favoriet. ACSI FreeLife selecteerde 5 typisch Italiaanse campings.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Pool1

Romantiek ten top

Camping Valle Romantica (Cannobio)
Camping Valle Romantica doet zijn naam eer aan. Hij ligt in een idyllisch bosrijk dal. Beginnend in de jaren zestig van de vorige eeuw heeft de vader van de huidige eigenaar zo’n 20.000 planten, bomen en struiken aangeplant. Deze vegetatie wordt met zorg onderhouden en de camping lijkt wel bijna een tuin.

Panoramische plek

AZUR Camping Rio Vantone (Idro)
Het Idromeer – een van de kleinere Noord-Italiaanse meren – ligt verscholen in de bergen ten westen van het Gardameer. Camping Rio Vantone ligt aan de zuidoostelijke oever van het meer en biedt een geweldig uitzicht op de bergen rondom. Het terrein loopt licht af naar de oever en de meeste van de 190 kampeerplaatsen staan in rijen die zijn omgeven door hagen of hoge bomen. .

Tussen Toscaaanse heuvels

Camping Barco Reale (Lamporecchio)
Camping Barco Reale is prachtig gelegen in de Toscaanse heuvels tussen Florence en Pisa en dicht in de buurt van het fascinerende stadje Pistoia. De 15 hectare grote terrassencamping is heel rustig. De 250 kampeerplaatsen liggen in de schaduw van grote eiken en pijnbomen. Er zijn een paar heel grote standplaatsen met een prachtig uitzicht, andere zijn moeilijk toegankelijk, maar de camping biedt hulp met een tractor.

Je eigen strand

Camping Village Paestum (Eboli-Mare)
Deze grote familiecamping ligt bij zee in de buurt van Paestum en niet ver van een Griekse tempel die ter ere van Poseidon is gebouwd. De camping ligt ten zuiden van het plaatsje Paestum in een rustige landelijke omgeving. Village Paestum beschikt over 540 vlakke en duidelijk gemarkeerde plaatsen. Een wandeling van 400 meter brengt je naar het privéstrand. Een gratis pendeldienst rijdt van de camping langs de kust, zodat je ook andere stranden kunt bezoeken.

Het eilandleven

Camping La Foce (Valledoria/Sassari)
La Foce is een heel rustige camping te midden van ongerepte natuur in het noorden van Sardinië. De uitgestrekte camping, die wordt beheerd door Matteo Lampati, ligt aan de baai van Asinara. Er stroomt een rivier over de camping die uitmondt in zee. Een motorbootje brengt de campinggasten desgewenst naar een afgelegen stukje kust aan de andere kant van de rivier om daar ongestoord te genieten van de gouden zandduinen en een duik in zee.

Ben je benieuwd naar nog meer typisch Italiaanse campings? In het ACSI FreeLife nummer van augustus/september lees je het complete artikel over 10 typisch Italiaanse campings.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: 5 typisch Italiaanse campings

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht