ACSI FreeLife

Menu

4 tips: Kamperen in Venetië

Stad van de romantiek, gondels, de Brug der Zuchten, Casanova en het Piazza San Marco. Droom heerlijk weg tijdens een kampeervakantie in Venetië.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Veneti

ACSI FreeLife tipt.

4 tips in Venetië

1

Kortingskaart

Al bij een eendaags bezoek aan Venetië loont het om een kortingskaart aan te schaffen. Je kunt er gratis mee door de stad en naar vele eilanden varen met de Vaparetto, het openbaar vervoer van Venetië. Ook geeft de kaart korting op museumbezoek.

2

Voordeel voor vroege vogels

Een bezoek aan Venetië kun je eigenlijk niet aan je voorbij laten gaan zonder een bezoek te brengen aan het Dogepaleis en de Basiliek van San Marco. En zorg dat je er op tijd bij bent, want tegen het middaguur zijn er meer mensen die hetzelfde idee hebben gevat, en sta je lang te wachten.

3

Zie het échte Venetië

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een kopje koffie op het Piazza San Marco te drinken, loont het om een paar straten door te lopen. Daar zijn de cafés te vinden waar je niet 8 euro voor een kopje koffie betaalt, en waar bovendien de Venetianen te vinden zijn. Op het Piazza San Marco zul je die namelijk niet vinden.

4

Veilig op de weg

Last but not least: met deze tips blijf je veilig op de weg. Lichtgevende veiligheidsvestjes zijn verplicht. Als het stoplicht op rood staat je rechtsaf slaan als tegelijkertijd ook een groene pijl brandt. Er geldt een parkeerverbod bij zwart-geel gemarkeerde stoepranden, blauw is betaald parkeren.

Een uitgebreid reisverslag van Venetië lees je in ons magazine, ACSI FreeLife 7-2015. Heb je ook nog tips over deze romantische stad? Laat het ons weten in de reacties!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: 4 tips: Kamperen in Venetië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht