ACSI FreeLife

Menu

Ontdek de Ring of Kerry

De Ring of Kerry is de meest bekende autoroute van Ierland. De populaire, toeristische route is ook te voet of te fiets af te leggen. Wat je ook besluit, het belooft een onvergetelijke ervaring te worden.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
RingofKerry

Het begin- en eindpunt van de 179 kilometer lange route is Killarney. Vanuit Killarney voert de Ring of Kerry je over bergen, veenland en over groene paden rond het schitterende schiereiland Iveragh. Onderweg word je beloond met spectaculaire uitzichten.

Bekendste autoroute van Ierland

Zoals de naam ‘Ring of Kerry’ al suggereert, begint en eindigt de route op hetzelfde punt: Killarney. Via een kustweg kom je langs oude kastelen, boerderijen, kerken en door schitterende dorpjes zoals Kenmarke, Killorglin en Waterville. In Waterville kun je een levensgroot standbeeld bewonderen van Charlie Chaplin, die regelmatig in deze plaats verbleef.

Onderweg geniet je van het typisch Ierse landschap en prachtige uitzichten, zoals de bekende ‘Ladies View’. Dit uitkijkpunt is deel van het Killarney National Park en geeft een adembenemend uitzicht over de meren.

Spiritueel

Wil je de tocht een spiritueel tintje geven? Dan kun je, als het weer het toelaat, een overtocht maken naar de spirituele en afgelegen Skellig Islands. Op dit monnikeneiland, dat onderdeel is van het werelderfgoed, vind je een zesde-eeuws klooster dat te bereiken is met een 670 treden tellende trap. Op het eiland kun je ook veel vogels spotten waaronder de Jan-van-Genten en Papegaaiduikers.

Tegen de klok in

Je kunt de Ring of Kerry zowel met de klok mee als tegen de klok in rijden. Het is aan te raden om, zoals de meeste mensen doen, de route tegen de klok in te rijden. Op die manier ga je met de stroom mee en voorkom je dat je met je auto in een lastige situatie terecht komt. De Ring of Kerry is namelijk erg populair en wordt druk bezocht.

Rustiger alternatief

Als je de toeristische Ring of Kerry te massaal vindt, is het ook mogelijk om vanuit Kenmare te kiezen voor een rustiger alternatief, de Ring of Beara. Deze route is minder populair dan de Ring of Kerry maar niet minder mooi. De 137 kilometer lange autoroute loopt rond het Beare schiereiland en is ook onder fietsers en wandelaars erg in trek.

Benieuwd naar meer moois dat Ierland te bieden heeft? In nummer 2-2015 van ACSI FreeLife nemen we je met een oud Volkswagenbusje mee naar het mystieke Ierland met haar ruige landschap en groene heuvels.

bestel magazine

Foto: Alex Ranaldi, Flickr

Praat mee

Praat mee: Ontdek de Ring of Kerry

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht