ACSI FreeLife

Menu

Nazomeren in Griekenland

Krijg je geen genoeg van de zomer? In Griekenland kun je lang nazomeren en ook heel goed kamperen. Ervaren Griekenland-kampeerders delen hun tips en ervaringen aan de hand van 8 thema’s in het oktober/november nummer van ACSI FreeLife. Hier alvast een voorproefje.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Democratie, harmonie, muziek, gastronomie, architectuur, logica: ladingen Griekse woorden en ideeën hebben andere bevolkingsgroepen verrijkt. Je vindt in Griekenland enorm veel overblijfselen van een rijke cultuur. Die cultuur is de bakermat geweest voor onze huidige beschaving, zowel op het gebied van taal, politiek, geneeskunde als kunst.

Griekenland in het najaar

De Grieken zijn trots op hun cultureel erfgoed. En geef ze eens ongelijk als je bijvoorbeeld door Athene wandelt en de heilige rots met de Akropolis ziet. Camping Athens is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Griekse hoofdstad. Vanaf Camping Delphi kun je om raad vragen bij het Orakel van Delphi. Theaters, overheidsgebouwen, tempels en openbare markten. Overal vind je sporen terug van nederzettingen en steden.

5 archeologische parels

Enkele hoogtepunten op een rij:

  1. Akropolis Athene
  2. Theater Epidaurus, leeuwenpoort van Mycene en de grafheuvel van Atreus en Korinthe. Te bezoeken vanaf Camping Bekas in Epidaurus.
  3. Pylos (maak een boottocht met een boot met glazen bodem over de baai van Navarino. Op 20 oktober 1827 werd daar de laatste zeeslag met zeilschepen bevochten). Vanaf Camping Erodios.
  4. Bezoek vanaf Camping Ionion Beach in Glifa Olympia. De plek waar voor de Olympische Spelen het heilige vuur met zonlicht wordt ontstoken. Er is een mooi museum met interessante opgravingen.
  5. Bezoek Delphi vanaf Delphi Camping

In het reisverhaal over wonderschoon Griekenland vind je meer over de Griekse folklore, de Griekse Goden, de Griekse eilanden, de Griekse keuken, kamperen in Griekenland en de Griekse landschappen. Aangevuld met tips van de ACSI-reisleiders van de ACSI Kampeerreis Griekenland. Zoals bijvoorbeeld deze tip van ACSI-reisleiders Charlie en Alja Nuyten: “Zorg dat je kampeermiddel technisch pico bello in orde is. Er is één caravandealer in de buurt van Athene. Met andere woorden: er zijn weinig onderdelen voor caravans en campers beschikbaar.”

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Nazomeren in Griekenland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation