ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in Griekenland: gewoon doen

Het is een veelgehoorde vraag nu er binnen de Europese Commissie zoveel vergaderd wordt over de geldproblemen van Griekenland: Kun je nog wel op vakantie naar Griekenland?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Op verschillende nieuwssites verschenen er gisteren en vandaag berichten over vakantie vieren in Griekenland. En in ieder bericht is het antwoord op de vraag steevast ‘ja, je kunt gewoon op vakantie naar Griekenland’. Reisbranchevereniging ANVR adviseert wel om extra cash mee te nemen.

Geldautomaten

Voor het geval er door de Griekse schuldenkwestie geen geld meer uit de Griekse geldautomaten komt is het dus aan te raden om extra cash mee te nemen tijdens je kampeervakantie. Of het zover komt is nauwelijks te voorspellen, maar het kan geen kwaad om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Creditcards worden geaccepteerd bij grotere hotels, restaurants, winkelketens en autoverhuurbedrijven.

Het reisadvies van het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken is niet aangepast. Wel adviseert het ministerie dat je beter uit de buurt kunt blijven van demonstraties, maar die komen vooral voor in de Griekse hoofdstad Athene.

Kamperen

Vrij kamperen is niet toegestaan in Griekenland. De meeste campings zijn van degelijke kwaliteit. De sanitaire voorzieningen zijn meestal goed onderhouden. Campings met afgebakende staanplaatsen vindt je op het vasteland en het schiereiland Peloponnesos. De campings op de Griekse eilanden richten zich vooral op tentkampeerders.

Houdt er rekening mee dat in het voor- en naseizoen de meeste campings aan zee een stuk rustiger zijn dan in de zomer. Het kan zijn dat je dan niet van alle faciliteiten gebruik kunt maken. Meer landeninformatie vind je op deze pagina.

Campings

Ben je van plan om naar Griekenland af te reizen voor je kampeervakantie dan vind je bij ACSI Eurocampings 156 overnachtingsmogelijkheden. Bent u in Griekenland aan het kamperen of gaat u naar het land toe? Laat ons door middel van een reactie onder dit bericht weten of u iets (of zelfs helemaal niets) merkt van de Griekse geldcrisis!

Praat mee

Praat mee: Kamperen in Griekenland: gewoon doen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation