ACSI FreeLife

Menu

Grieks Verkeersbureau: ‘Geen reden tot zorgen!’

Kampeervakantie geboekt naar Griekenland, wat nu?! Moet je wel gaan? En moet er dan een zak contanten mee? Is dat wel veilig?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Geen nood: iedere toerist kan in Griekenland gewoon pinnen. De beperkingen op het betalingsverkeer die de Griekse regering oplegde zijn níet van toepassing op alle transacties en opnames uit pinautomaten met credit cards of pinpassen van buiten Griekenland, aldus het Grieks Verkeersbureau.

Aangepast reisadvies

Geen reden tot zorgen volgens het Grieks Verkeersbureau, maar in de tussentijd heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Griekenland aangepast. Reizigers naar Griekenland wordt geadviseerd om zich extra goed voor te bereiden en alert te zijn op veranderingen in de situatie.

Op dit moment is het mogelijk om met buitenlandse bankpassen te pinnen. Mocht het betalingsverkeer in Griekenland meer hinder gaan ondervinden van de financiële onrust, dan kan er in Griekenland misschien niet gepind worden. Het kan zijn dat dan ook niet meer met creditcards betaald kan worden.

Op dit moment worden creditcards op de eilanden niet overal meer geaccepteerd. Dus luidt het advies alsnog: ‘neem voldoende contact geld mee voor alle kosten van uw verblijf in Griekenland tot uw terugkeer. Ook onverwachte kosten.’

Gewoon tanken en boodschappen doen

Het Grieks Verkeersbureau, waarvan een Nederlandse dependance is gezeteld in Amsterdam, verzekert in een officieel statement dat er ook voldoende brandstof en winkelwaar is dat een comfortabele vakantie garandeert, in steden en op het platteland.

Geruststellende woorden

De vervangende minister van toerisme Elena Koundoura meldt dat toeristen onder geen beding last zullen ondervinden van de gebeurtenissen. Ze kunnen zonder problemen blijven genieten van hun vakantie in Griekenland.

Tips van de ambassade

De Nederlandse ambassade meldt nog de volgende tips in het reisadvies:

  • Denk er aan om op tijd te pinnen.
  • Betaal zo veel mogelijk met een creditcard. Als dit mogelijk is.
  • Huur een geldkluis bij de receptie van het hotel of de camping.

Reisverzekering

Nog een tip: kijk goed naar je reisverzekering. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een onverwachte staking op het vliegveld waardoor je niet naar huis kunt en al het extra gepinde geld apart te verzekeren. De meeste reisverzekeringen houden er rekening mee dat reizigers contant geld meenemen. Maar daar zit vaak een maximum aan. Zorg er wel voor dat je kunt bewijzen dat je veel bij je hebt. Bijvoorbeeld door de pinbonnen te bewaren en bij diefstal aangifte te doen bij de politie.

Ben je van plan naar Griekenland af te reizen dan blijf je op de hoogte via de BZ Reisadvies-app of via Twitter @BZReisadvies.

Praat mee

Praat mee: Grieks Verkeersbureau: 'Geen reden tot zorgen!'

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation