ACSI FreeLife

Menu

Zes tips tussen berg en rivier

In Rhône-Alpes kampeer je tussen bergen en rivier. Zes bestemmingen met campings die je niet mag missen op kampeervakantie in dit grensoverschrijdende gebied.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
rhonealpes

6 bestemmingen in Rhône-Alpes

1

Genève

Deze Zwitserse metropool aan het Meer van Genève grenst aan Frankrijk en is één van de groenste steden van Europa. Oeverpromenades, parken en de met boetiekjes gevulde oude steegjes in het centrum zijn favoriete bestemmingen in Genève. In de Sint Pierrekathedraal bewonder je archeologische schatten, afkomstig uit de periode van de prehistorie tot aan de middeleeuwen.

Kampeertip: Camping Pointe à la Bise

2

Annecy

Het Meer van Annecy telt 27 vierkante kilometer. Aan de noordelijke punt ligt de gelijknamige Oost-Franse stad met 50.000 inwoners. Verschillende pittoreske bruggen overspannen de Thiou-rivier. Het 12e eeuwse Palais d’Isle ligt op een riviereiland. Het meer kun je het best verkennen per boot, de oever per fiets.

Kampeertip: aan het Meer van Annecy liggen tientallen campings, zoals Camping Au Coeur du Lac en Camping l’Aloua

3

Aix-les-Bains

Deze stad met 30.000 inwoners ligt in aan het oostelijke deel van het Meer van Bouget, dat 18 kilometer lang en 3,5 kilometer breed is. De unieke vakantiebestemming uit de ‘belle epoque’ is nu zeer populair bij kuuroordgasten. Ook beschikt Aix-les-Bains over de grootste zoetwaterjachthaven van Frankrijk.

Kampeertip: Camping International du Sierroz

4

Chambéry

Chambéry telt 60.000 inwoners en ligt aan de voet van de Franse Alpen. De stad wordt gekenmerkt door zijn doolhof van oude straatjes, vol met leuke cafés en restaurants. Dit alles overzie je vanaf het kasteel, dat dezelfde naam draagt. Ook de moeite van het bezoeken zijn de kathedraal van Saint-François-de-Sales, de olifantenfontein, het stadhuis en het Palais de Justice.

Kampeertip: Camping Municipal Le Savoy

5

Parc Naturel Regional de Chartreuse

Dit natuurgebied van 78.000 hectare werd in 1995 tot beschermd gebied uitgeroepen. Ingeklemd tussen het Chartreusegebergte en de Isèrerivier, strekt het park zich uit tussen Chambéry en Grenoble. Met zijn karakteristieke kalksteenkliffen is het een paradijs voor wandelaars en (sportieve) fietsers.

Kampeertip: Camping Sites & Paysages De Martinière

6

Grenoble

Grenoble is de hoofdstad van het departement Isère en tevens de grootste stad in de Alpen die pal aan het hooggebergte grenst. In Musée Grenoble bevindt zich de op twee na grootste kunstcollectie van Frankrijk. Bekijk ook de zonnewijzer uit 1673 en het oosterse paleis La Casamaures.

Kampeertip: Camping Le Bois de Cornage 

Tekst en foto: MPS

Praat mee

Praat mee: Zes tips tussen berg en rivier

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht