ACSI FreeLife

Menu

Wintersport maar dan net even anders

Geen zin in skiën of snowboarden? Misschien is de Vogezen niet het eerste gebied waar u bij wintersport aan denkt, maar in het gebied in Noordoost-Frankrijk zijn enkele originele activiteiten te doen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Hondensleetocht in de Vogezen

Hondensleetocht en cani-raquette

Verken bijvoorbeeld de omgeving met een hondenslee. De tocht duurt anderhalf uur en eventueel helpen bij het voeren van de dieren in hun kennel. Liever in een wat kleinere groep op pad met honden? Cani-raquette is een wandeltocht op sneeuwschoenen waarbij de wandelaar getrokken wordt door een poolhond. De hond zit met een soepele lijn aan het middel van de wandelaar vast.

Meer informatie: Odysseepolaire.com

Snakegliden

In plaats van snowboarden kunt u in Saint-Maurice-sur-Moselle de berg afglijden met een airboard (soort luchtbed), bobslee, slee of snakeboard. Het snakeboard is een slee die bestaat uit een aantal aan elkaar gehaakte sleetjes.

Meer informatie: Rouge-gazon.fr

Skijöring

Skijöring is een wintersport die skiën en mennen verenigt: de skiër wordt getrokken door een paard. Vanaf vier jaar oud is deze wintersport al te beoefenen, en als u niet kunt skiën, dan is er ook nog een sleeversie. Een oude boerderij, Domaine du Clos Léry, organiseert tochten van twee uur of een halve dag, inclusief maaltijd op de boerderij.

Meer informatie: Lecloslery.free.fr 

Ossenslee

Op een slee door een os worden voortgetrokken? Dat is mogelijk met de os van boer Jean-Michel Curien, boer in La Bresse. Hij ontvangt mensen op zijn boerderij om zijn munsterkaasmakerij en zijn koeien van het ras vosgienne te laten zien. Met zijn os neemt hij u mee op een tocht van een uur; onderweg geeft hij uitleg over de streek.

Reserveren bij boer Curien kan via 0033-676291042.

Praat mee

Praat mee: Wintersport maar dan net even anders

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht