ACSI FreeLife

Menu

Winterkamperen in het Franse Savoie

Skiën is natuurlijk leuk, maar het is ook leuk om je grenzen eens te verleggen. In het Franse Savoie Mont Blanc (regio Rhône-Alpes) worden nog zeventig andere ijzige activiteiten geboden.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Van sneeuwschoenwandelen tot een tocht met een hondenslee en van snowkiten tot ijsduiken. Kamperen kan op een van de zes campings die open zijn en liggen in Savoie.

Savoie

Een ijsduik kun je maken onder het dikke ijs van het meer van Tignes in Savoie. Alban Michon, specialist op het gebied van duiken onder ijs begon hier een duikschool die uitgroeide tot een waar trainingscentrum voor poolexpedities. Een duik onder het ijs is toegankelijk voor iedereen.

Nog extremer kan ook. Ga bijvoorbeeld karten op het ijscircuit van Val Thorens (IceDrivingAcademy.com). Iets minder snel, maar niet minder spannend, is mountainbiken op de vijf kilometer van de ‘Tréffléannaise piste’ in La Giettaz-en-Aravis. Nog sneller ben je beneden in de zogenaamde Air-Tubby, een ronde ‘donut’ waarmee je van de berg af kunt glijden.

In Praz sur Arly kun je zelf de teugels in handen nemen. De teugels van een hondenspan welteverstaan. Je kunt een tocht maken door de sneeuw die eindigt in een afgelegen chalet waar je kunt dineren.

Kamperen in het Franse Savoie

Meer van dit soort spectaculaire uitstapjes vind je op de website van het verkeersbureau van de regio Savoie Mont Blanc.  Kamperen kun je op een van de volgende zes door ACSI geïnspecteerde campings in Savoie die open zijn of deels open zijn in de wintermaanden.

Meer winterkampeersuggesties vind je in het nieuwe ACSI FreeLife magazine dat vanaf 21 november verkrijgbaar is in de winkel. Of bestel hem vast online. En hou natuurlijk onze website in de gaten!

Foto: © Atout France/Jean François Tripelon-Jarry

Praat mee

 1. AR

  40 jaar geleden gingen wij al met 2 kleine kinderen met de caravan op wintersport, nl Obertsdorf en later klein Walsertal. Toen de kinderen te groot werden voor de caravan zijn we naar een app. of hotel gegaan. Nu zijn we 70 en 72 jaar en hebben we weer een caravan gekocht en zijn in maart 2014 3 weken op wintersport geweest in La Plagne. Volgend jaar gaan we 4 weken omdat het zo goed bevallen is.
  Adri en Willy Roose

  Reageer
  1
  0

Praat mee: Winterkamperen in het Franse Savoie

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation