ACSI FreeLife

Menu

Val de Loire

Wijnen, bijzondere ambachten, kastelen, karakteristieke steden en dorpen, veel wandel- en fietsroutes, leuke campings: de Val de Loire staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Centre, de regio waarvan de Val de Loire onderdeel is, is een van de belangrijke wijnregio’s van Frankrijk. Ambachten als zijdeweven en glas-in-lood maken zijn te bewonderen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Kastelen in de Val de Loire

Kastelen bezoeken? Er is keus genoeg. Volg de loop van de Loire en ontdek renaissancekastelen en middeleeuwse vestingen. Ieder kasteel heeft zijn eigen verhalen, die de geschiedenis van het land vertellen. Stoere, protserige kastelen en lieflijke, sprookjesachtige kastelen waren de verblijfplaatsen van vooral de koningen van Frankrijk. In de beroemde Vallei van de Koningen zijn Chambord, Blois, Chaumont, Amboise en vele andere architectonische te bewonderen.

Fietsen in de Val de Loire

Val de Loire is makkelijk met de fiets te ontdekken. Een speciaal uitgezette fietsroute van achthonderd kilometer voert langs de vallei. Overal kun je opstappen en de route is uitstekend bewegwijzerd in beide richtingen.

Kamperen

ACSI FreeLife heeft 20 campings in de Val de Loire op een rijtje gezet. Deze hebben allemaal het kwaliteitslabel Camping Qualité en voldoen daarmee aan ruim 600 strenge criteria.

Confidental Infomation