ACSI FreeLife

Menu

Sportief kamperen in Frankrijk

Fietsen tussen de bergtoppen van de Franse Alpen, raften over een snelstromende rivier of wandelen in Parc National des Écrins. Camping La Vieille Ferme vlakbij het Franse dorp Embrun is in juli en augustus een ideale plek voor sportieve gezinnen met oudere kinderen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Gelegen tussen de bergtoppen van de Franse Alpen en aan een snelstromende rivier die uitmondt in het grootste stuwmeer van Frankrijk, vind je de camping.

Nederlandse camping

Voor de Nederlandse sportdocent Bert Mulder en zijn echtgenote Ilse Bakker (docente Nederlands) de ideale plek om een camping te beginnen. Vanaf de camping organiseren ze fietstochten op drie verschillende niveaus. Ook kun je mee met hardlooptrainingen of ontspannen tijdens een yoga sessie. Regelmatig kun je gratis met de campingeigenaresse op ‘randonnée’, waarbij ze de mooiste plekken in de omgeving laat zien.

Sportief kamperen in Frankrijk

Andere buitensportactiviteiten zijn raften en canyoning. Deze activiteiten kun je boeken bij de receptie en worden begeleid door Nederlandstalige, gediplomeerde gidsen. In de winter kun je ook heel goed langlaufen en skiën. In de zomer zijn de mogelijkheden eindeloos. Ook zeilen, surfen en waterskiën op het vlakke water van het Lac de Serre Ponçon en wildwatervaren of raften op de Durance, rivier die het smeltwater van de gletsjers Noir en Blanc naar beneden voert. Ook mountainbikers en racefietsers kunnen hun hart ophalen in de regio.

Triathlon: Embrunman

Op 15 augustus staat het dorp Embrun in het teken van de triatlon Embrunman. Deze start in het donker. De atleten zwemmen dan 3,8 kilometer om vervolgens een fietsparcours van 188 kilometer af te leggen en tot slot een marathon te lopen in temperaturen van rond de 30°C.

Ten noorden van Embrun opent het natuurpark Les Ecrins zijn poorten voor de wandelaar. Absolute stilte, overweldigende natuur, heerlijke geuren en mooie vergezichten zijn de beloning voor de zweetdruppels die de wandelaar onderweg heeft achtergelaten. De grote variatie aan wandeltochten maakt dat je niet snel bent uitgekeken.

Ook voor jongeren

Op de camping krijgen jongeren de aandacht die ze verdienen. Er wordt bijvoorbeeld een jongerenbarbecue georganiseerd en een sporttoernooi gehouden. Om de nachtelijke escapades goed te laten verlopen is een nachtcoach aanwezig die ook toeziet op alcoholconsumpties.

Kijk voor meer informatie over Camping La Vieille Ferme en beoordelingen van andere kampeerders op Eurocampings.eu

Praat mee

Praat mee: Sportief kamperen in Frankrijk

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation