ACSI FreeLife

Menu

Rijd je eigen Tour de France elektrisch

Snel terug naar de camping zijn om die zware bergetappe van de Tour de France mee te pikken op de televisie. Dat komt veel sportliefhebbers ongetwijfeld bekend voor. Maar hetzelfde beleven als de renners van de klassieker is misschien nog wel veel leuker. 

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer

Op televisie lijkt zo’n col van buitencategorie vaak reuze mee te vallen. Wacht maar totdat je het met je eigen ogen ziet als je er met de auto met horten en stoten naar boven rijdt. Laat staan als je het op eigen kracht met een tweewieler moet doen.

Gratis ontdekkingstocht door de Isère

Gelukkig wint de e-bike ook in Frankrijk steeds meer aan terrein. Daar pluk jij als kampeerder nu de vruchten van. In het departement Isère kun jij tijdens de zomer volop gratis e-biken. Tot en met 28 augustus kunnen toeristen hier kiezen uit liefst dertig verschillende tochten.

De verkenningsetappes trekken door negen verschillende regio’s in de Isère waaronder Chartreuse, Oisans en Vercors.  Voor de Tour de France gekken onder ons vallen de meest interessante dagen in augustus. Dan kun met de e-bike gratis naar de top van de Alpe d’Huez (6 augustus) en de Col de Porte (21 augustus) klauteren. En dan krijg je er dus nog gratis zo’n 100 watt aan extra vermogen bij.

VVV-kantoor

Het gaat hier om een initiatief van de verschillende VVV-kantoren in de Isère en de Franse fietsorganisatie MCF. Kampeer jij deze zomer in de Isère en heb jij wel oren naar één of meerdere van die e-bike etappes? Dan kun je dus het beste even binnenlopen bij het plaatselijke VVV-kantoor.

In Briançon kun je niet alleen op zoek naar col(letje)s die je bekend voorkomen van de Tour. Hier kun je ook op culturele ontdekkingstour naar de vestingwerken van Vauban. Een idee van Visa Trekking. Een organisatie die eveneens zorgt voor de verhuur van een e-bike.

Extreme fietsuitdaging

Aanstaande zaterdag staat het summum voor de toerfietsers weer op de agenda. Tijdens de Marmotte bedwing je de toppen van vier legendarische Alpencols zoals de Alpe d’Huez. Een loodzware tocht waarvan je al moe wordt als je er over nadenkt.

De Marmotte is lang niet de enige extreme fietsuitdaging op Franse bodem. Met het 100 cols circuit maak jij gegarandeerd indruk op je fietsvrienden. Je kunt kiezen uit vier categorieën. Per categorie fiets je tussen de vijf en tien dagen achter elkaar langs de bergpassen van de Savoie Mont Blanc.

Gelukkig is er tegenwoordig met de e-bike een mooi alternatief. Daarvoor heb je tenminste geen berenconditie nodig.

Praat mee

Praat mee: Rijd je eigen Tour de France elektrisch

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation