ACSI FreeLife

Menu

Ontdek Noord-Amerika in Frankrijk

We rijden een woonwijk van de Franse stad Albi binnen. De omgeving doet denken aan een ‘suburb’. Te midden van die buitenwijk ligt Camping Albirondack.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
IMG 0175

Bij de receptie hangt een grote eland aan de muur. Je zou denken dat dit Noord-Amerika is.

Beren en blokhutten

Dat de sfeer op de camping me aan Noord-Amerika doet denken, blijkt niet zo vreemd te zijn. In een gesprek met campingeigenaren André en Sylvie Ballario kom ik erachter dat zij helemaal gek zijn op Noord-Amerika en daar veel hebben rondgereisd. Vooral de nationale parken maakten veel indruk.

Die ruimte en de natuurlijke touch die ze daar vonden, is op de hele camping terug te vinden. Berenklauwen zie je bij de huisnummers op de houten blokhutten en ook de typisch Amerikaanse aluminium Airstream caravan heeft een plekje gekregen. Als je goed zoekt, kom je de beer zelf ook tegen.

Slapen in een Airstream

“Bij de renovatie van de camping hebben we ons laten inspireren door onze reiservaring in Amerika. In het restaurant serveren we Amerikaanse gerechten van verse producten zoals kreeft. Ook in het interieur is het thema Amerikaans”, aldus André.

Het is een kleine camping met maar 54 staanplaatsen en ongeveer evenzoveel huuraccommodaties. Heb je geen eigen kampeermiddel? Dan kun je kiezen voor een huuraccommodatie in de vorm van een houten chalet, een compleet ingerichte Airstream caravan of een van de drie reusachtige boomhutten.

Lees het hele campingrapport in ACSI FreeLife 3-2015.

Meer campings in de buurt van Albi

Rond Albi zijn er meer door ACSI geïnspecteerde campings. Zoals:

Camping De la Bonnette is een bijzonder gezellige camping met vriendelijke Nederlandse eigenaar. Goede voorzieningen, gelegen in een charmante en landschappelijke vakantie-omgeving met oude stadjes. Ook geschikt voor liefhebbers van fietstochten.” Aldus inspecteur Dhr. D.L.H. Boone

Camping Le Val Fleuri is een rustige familiecamping in het groen gelegen, direct aan de rivier. Dicht bij winkels, kartbaan, zweefvliegcentrum, tennispark, zwembad, manège en wandelpaden. Gastvrij Nederlands onthaal. Ook beperkte kinderboerderij met geiten, ezels en konijnen.” Aldus inspecteur Dhr. R. Rondelez

Camping du Lac ligt aan het meer van Parisot gelegen in bosachtige sfeer. Vanaf alle plaatsen een uniek uitzicht over het meer. Vanaf het zwembad met ligstoelen ziet men ook uit over het meer. Rondom het meer zijn allerlei activiteiten mogelijk. Ook mogelijkheid tot vissen. Er is een gezellige bar en een klein restaurant.” Aldus inspecteur Dhr. D.L.H. Boone

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Ontdek Noord-Amerika in Frankrijk

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht