ACSI FreeLife

Menu

Nieuwe Frans-Britse fietsroute

De Tour de Manche is een nieuwe, gevarieerde fietsroute door Frankrijk en Engeland. De route van maar liefst 1200 km lang werd op 22 juni officieel geopend. De fietstocht voert door Zuid-West Engeland en de Franse regio’s Bretagne en Normandië.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

In Frankijk loopt de route van Roscoff in Bretagne tot aan Cherbourg aan de Normandische kust en in Engeland van Pool in Dorset tot Plymouth in Devon. Per ferry steekt u twee maal het Kanaal over. De Tour de Manche gaat voornamelijk over rustige wegen en is daardoor ook geschikt voor minder gevorderde fietsers.

Bezienswaardigheden langs de kust

De Tour de Manche lijdt langs een reeks bezienswaardigheden in Frankrijk en Engeland. Langs de Franse kust kom je onder andere het Chateaux du Taurau in de baai van Morlaix, gezellige vissersdorpjes, het natuurpark Cotentin en de watervallen bij Mortain tegen.

Langs de Engelse kust fiets je door de haven van Poole, langs de ruïnes van het Corfe Castle, door het Dartmoor National Park en over indrukwekkende viaducten.

Fietsvakanties

Tour de Manche is één van de drie fietsroutes die in de afgelopen jaren door CYCLE WEST ontwikkeld werd met als doel fietstoerisme te bevorderen. Een andere fietsroute van de organisatie is de Petit Tour de Manche, een verkorte versie van de Tour de Manche.

Kamperen langs de route

Langs de Tour de Manche liggen voldoende campings. ACSI heeft een uitgebreid aanbod in zowel Frankrijk als Engeland. Op Eurocampings.eu kunt u gemakkelijk zoeken naar campings in Normandië, in Bretagne en campings in Zuid-West Engeland.

Meer informatie: Tourdemanche.com

Praat mee

Praat mee: Nieuwe Frans-Britse fietsroute

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation