ACSI FreeLife

Menu

Minder campingborden in Frankrijk

Attention! Vanaf 13 juli 2015 zijn wegwijzerborden langs de Franse wegen die geen eigendom zijn van de Franse staat in delen van het land verboden. Het gaat dan om borden van campings, restaurants, hotels, winkels, etc. Deze regel geldt voor plaatsen met minder dan 10.000 inwoners.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
camping sign

Veel campings moeten hun campingborden dus weghalen, anders riskeren zij een hoge boete. Het gaat niet om álle campings, want de regel kent zo zijn uitzonderingen, maar feit blijft dat de bewegwijzering soms niet meer zo goed zal zijn als je wellicht had verwacht.

Wat betekent dat voor jou?

Voor jou betekent dit dat je met extra zorg je navigatie-apparaat moet instellen. Wanneer je in je ACSI campinggids leest ‘volg de routeborden’ dan kan het zijn dat die borden na 13 juli dus ontbreken. Natuurlijk gaat ACSI zijn campinggidsen naar de nieuwe situatie aanpassen, maar wanneer je een recente gids hebt kan het zijn dat je wordt gesommeerd de borden te volgen. Die er niet meer staan.

En nu?

Je kunt dus het beste de coördinaten gebruiken om de camping te vinden. Dan ben je zeker van je zaak. De coördinaten staan bij alle campings in de ACSI campinggidsen. Je vind de coördinaten ook op de website van Eurocampings.

Een voorbeeld: Camping l’Ardéchois in de Franse Ardèche vind je hier. Onder contactgegevens vind je de volgende informatie: 44°49’44″N  4°31’22″E. Deze informatie is de meest betrouwbare en met hulp van je voertuignavigatie kun je zonder problemen én bewegwijzering de weg vinden naar de camping.

Praat mee

 1. JT
  Jean-luc en Gerry Tap

  Ik heb daar geen problemen mee, de borden staan in 85% van de gevallen
  toch de verkeerde kanten op, en we vinden het toch altijd. echt op z’n Frans

  Reageer
  0
  1
 2. n

  Het wordt nog veel leuker. Kom je dus bij een acsi camping zeggen ze doodleuk dat ze per ..datum… Zijn gestopt en betaal je gewoon volle pond. Reden de,mensen komen toch wel en gaan niet naar een andere camping. Ik neem nog contact met acsi
  over deze hang van zaken

  Reageer
  0
  0
 3. H
  H.J.Averink

  Dan moeten de coordinaten wel kloppen. Wij werden vorig jaar de verkeerde kant opgestuurd in de Ardèche . De camping stond in een gids van Alan Rodgers.
  Twee keer een bericht gestuurd , geen reactie.
  In de ascigidsen nog geen fout gevonden!!!dus………

  Reageer
  0
  0
 4. RV
  Rogier Visser

  De coördinaten moeten dan wel van de ingang van de camping zijn. Mijn ervaring is dat ze ook wel eens van het kantoor zijn en dan kan je naar een plattelandsweggetje gestuurd worden waar het kantoor, gescheiden door een hek, aanligt.
  Derhalve volg ik altijd de plaatselijke borden.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Minder campingborden in Frankrijk

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht