ACSI FreeLife

Menu

L’Ain; divers natuurschoon

Het gebied van l’Ain, gelegen tussen Gèneve en Lyon, tussen de machtige Rhône en nonchalante Saône rivier, is een geliefde streek bij Frankrijkgangers.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Het bergachtige gebied barst van natuurschoon zoals meren, bossen en bergen.

<advertorial>

Wielrennen

Het oostelijke deel van de l’Ain is voornamelijk bergachtig. Als het gaat om fietsen, dan biedt dit gebied, het Bugey-gebied genoemd, grote uitdagingen. Grote wielerwedstrijden, waaronder de Tour de France, nemen deze regio regelmatig in hun programma op. Zo heb je de Col Du Grand Colombier met op achthonderd meter hoogte camping Les 12 Cols, die ideaal als uitvalsbasis kan worden gebruikt.

Genieten in l’Ain

In een ander deel van de l’Ain, vind je een van de grootste rivieren van Frankrijk, de Saône. Aan deze rivier ligt het stadje Pont de Vaux. Hier kun je het bekende streekgerecht de Bresse-kip proeven in restaurant Les Platanes. Ook de vele fiets- en wandelmogelijkheden met fraaie routes door een afwisselende groene omgeving maken deze streek zeer de moeite waard. Kamperen kun je op Camping Champ d’été.

Vogels kijken in de Dombes

Lyon ligt op minder dan dertig kilometer en toch bevindt Dombes zich in een oase van rust. De Dombes is een doolhof van vijvers en watertjes vol zoetwatervissen, en dus geliefd bij grote getale vogels en trekvogels. In het vogelpark Parc des Oiseaux in Villars-les-Dombes vind je een indrukwekkende verzameling van tweeduizend vogelsoorten. Camping Domaine de la Dombes vormt een goede uitvalsbasis.

Wandelen

Wandelen is ook een bijzonder leuke bezigheid in de l’Ain. Wandelaar klimmen naar de top van de Crêt de la Neige om daar te genieten van het ongelofelijke panorama met uitzicht op de Mont Blanc en de Alpen. Ook kun je naar het Parc des Oiseaux gaan, een vogelpark in Villars-les-Dombes met maar liefst tweeduizend verschillende vogelsoorten. Een bezoekje aan Pérouges en Châtillon-sur-Chalaronne is ook aan te raden, deze zijn uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Kampeer op Camping Les Géorennes.

 

Praat mee

Praat mee: L'Ain; divers natuurschoon

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation