ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in Le Var

Ben je nog op zoek naar een kampeerbestemming voor aankomend seizoen? Wellicht is Le Var in Frankrijk, een kampeervriendelijk gebied bij uitstek, wel iets voor jou.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
var

Geliefde kampeerbestemming: Le Var

Le Var is van oudsher een van de meest geliefde Zuid-Franse kampeerbestemmingen van Nederlanders en Vlamingen. Lang voordat charter- en lowcostvluchten ons naar exotische verre zonbestemmingen brachten, stond de kampeervakantie in Zuid-Frankrijk aan of vlakbij de Middellandse Zee bovenaan onze vakantie-top 10.

Dit gebied dat zich tussen de Canyon du Verdon en het Esterel-gebergte uitstrekt is enorm veelzijdig. Le Var heeft alles: prachtige stranden, indrukwekkende rotsmassieven, uitgestrekte bossen, schilderachtige vergezichten, dromerige dorpjes en dat ondefinieerbare licht, waar befaamde schilders als Van Gogh verliefd op werden en dat schrijvers als Marcel Pagnol inspireerde tot literaire meesterwerken.

Campings in Le Var

Met campings is Le Var rijkelijk bedeeld. Het merendeel van de terreinen in Le Var is relatief kleinschalig en de sfeer is er gemoedelijk. Je vindt er campings met 1 tot 5 sterren, voor elk budget en elke wens. De terreinen zijn goed verdeeld over de hele Var en zeer verschillend van aard.

Stonden de Franse kampeerterreinen vroeger vaak bekend om de ‘Franse slag’ waarmee dingen werden geregeld,  vandaag dragen steeds meer campings in Le Var de officiële Franse keurmerken Qualité Tourisme (66), Camping Qualité (65), Clef Verte (14), het Europese Ecolabel (4) of Tourisme Handicap (1).

Dat garandeert, naar gelang het keurmerk, dat deze campings uitstekende voorzieningen bieden op het gebied van sanitair, moderne faciliteiten bij de staanplaatsen voor tenten en caravans, en steeds vaker ook de mogelijkheid bieden om een aantrekkelijke stacaravan of een comfortabel chalet te huren.

Enthousiast geworden over deze Franse streek? Hier vind je meer informatie over het gebied.

Praat mee

 1. CR

  Doe er voortaan even een kaartje bij. Frankrijk heeft zoveel arrondissementen
  dat ik af en toe de richting wat kwijt ben. VAR, Vaucluse , Luberon, zit ik een beetje goed?

  Reageer
  0
  0
  1. TD
   Tink DENIS

   Je zit aardig in de richting Cees.
   Nog ietsje verder naar het zuiden tot aan de Middellandse Zee.
   Als je op deze webpagina kijkt en het kaartje iets naar boven sleept, zie je precies waar Le Var ligt.
   http://www.visitvar.fr/nl/le-var-in-provence-cote-azur.aspx

   Helemaal onderin Zuidoost Frankrijk tussen Marseille en Cannes/Nice, met als boven grenslijn de Verdon Canyon.

   Met dank aan ACSI voor deze publicatie,

   Vriendelijke Groet,

   Tink DENIS
   Head International Promotion
   Var Tourisme

   Reageer
   0
   0
  2. Dat zou inderdaad een goede toevoeging zijn. Daar zullen we aan denken bij een volgend artikel over een regio of streek!

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Kamperen in Le Var

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht