ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in Camargue en Provence

Bloedrode papavervelden, goudgele brem, witte paarden en roze flamingo’s. Bezienswaardigheden uit een ver verleden en savoir-vivre. De Provence en Camargue hebben het allemaal.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Op een onverharde weg trapt de bestuurder van een oud Renaultbusje vol op de rem. Een bebaarde man in een blauwe overall springt eruit, heft zijn vuist en brult: “Zijn jullie wel goed bij je hoofd? Dit is een korenveld en geen speeltuin.”

Betoverende kleurenpracht

Meer auto’s slaan dit zijweggetje in. En wederom lopen jong en oud richting de betoverende kleurenpracht. De boer heft zijn handen ten hemel, schudt zijn hoofd en er verschijnt al snel een glimlach op zijn markante gezicht als hij het weer uitbrult. Het is tekenend voor het zuiden van Frankrijk dat in het voorjaar overloopt van natuurlijke pracht.

We beginnen onze rondrit in de Camargue op de D85A. In de grote moerassige lagune staan roze flamingo’s, groepen ruiters op de beroemde witte Camargue-paarden waden door het water. Bij Méjanes zien we ook veulens: ze zijn kastanjebruin en krijgen hun glinsterende witte vacht pas als ze volwassen worden.

Aan de oostzijde van de Etang de Vaccarès, een groot zoutwatermeer, verbazen we ons erover dat hier rijst wordt verbouwd. Ook over de hoge hopen zout in de zoutpannen. Als je een staanplaats direct aan zee zoekt en van nudisme houdt, dan ben je in St. Bertrand aan het juiste adres.

Van Camargue naar de Provence

Andere plaatsen die we aandoen tijdens de route zijn: Les Baux, Nîmes, Arles, Glanum, Tarascon, Uzès, Pont du Gard, Avignon en Châteauneuf-du-Pape. De Provence is aanzienlijk groter en strekt zich in het zuidoosten van Frankrij langs de Middellandse Zee uit tussen de Rhône en de grens met Italië. Hier vind je bekende kustplaatsen als Cannes, Nice en Saint Tropez, evenals kleinere plaatsjes zoals Baux in de wat noordelijker gelegen Alpilles, een voorgebergte van de Alpen.

Kenmerkend voor de Provence zijn het ruige landschap en de uitgestrekte lavendelvelden. De beste reistijd is eind april/begin mei. Wanneer bij ons de lente net is begonnen, staat in dit deel van Frankrijk alles al in volle bloei. Tot eind juni is de temperatuur bijzonder aangenaam. Je kunt ook heel goed van midden september tot midden oktober een reis naar de Camargue en de Provence plannen omdat in het naseizoen de grootste hitte al voorbij is. Informatie: VisitProvence.com

De Camargue is een heus paradijs voor camperaars. In het augustus/september nummer van ACSI FreeLife hebben we 9 camperplaatsen geselecteerd en uitgebreid beschreven. Daarnaast benoemen we ook een selectie campings in de regio.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Kamperen in Camargue en Provence

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation