ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in Bretagne

Kamperen in Bretagne staat voor een prachtig uitzicht op zee, de Roze Granietkust en de ‘villes d’art et d’histoire’ met mooie bezienswaardigheden. In Bretagne worden daarnaast heel veel evenementen georganiseerd.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
bretagne

ACSI FreeLife dook in de agenda voor kunst, muziek en gastronomie: in Bretagne vind je het allemaal!

Kamperen in Bretagne; de leukste evenementen

ACSI FreeLife heeft een paar leuke en bijzondere evenementen in Bretagne voor jou op een rijtje gezet.

Het feest van de Sint Jakobsschelp
Op 27 en 28 april vindt het Fête de la Coquille Saint-Jacques plaats in Loguivy-de- la-Mer. De schelp krijgt ieder jaar speciale aandacht en er wordt twee dagen feest gevierd! Natuurlijk moet je dit schelpdier, die rechtstreeks vanuit de zee wordt geserveerd, ook even proeven.

Fête de la Bretagne
Elf dagen genieten van Bretonse dansen, proeverijen, muziekconcerten en theater. Van 16 t/m 26 mei is de vijfde editie van het Fête de la Bretagne. Er zijn meer dan 300 evenementen gepland in heel Bretagne. Een bezoekje aan een van de vele Fest-Noz is echt een aanrader. Dit typisch Bretonse feest heeft zelfs een plaatsje veroverd op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Les Vieilles Charrues
Ook in de zomer is er veel te beleven in Bretagne. Van 18 t/m 21 juli kun je een bezoek brengen aan Les Vieilles Charrues in Carhaix-Plouguer. Dit is het grootste muziekfestival van Frankrijk en trekt jaarlijks veel bezoekers. Dit jaar staat onder meer Neil Young op het podium.

Nieuwe kunst in oude kerken
Kunstliefhebbers opgelet! Van begin juli tot half september stellen meer dan twintig kapellen in het dal van de rivier Blavet diverse kunstwerken tentoon. Een aantal kapellen liggen bij elkaar in de buurt, dus je kunt het combineren met een fietstocht langs meerdere tentoonstellingen.

In Bretagne vind je een uitgebreid aanbod campings. Er is altijd wel een camping die aansluit bij jouw wensen.

 

Praat mee

Praat mee: Kamperen in Bretagne

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht