ACSI FreeLife

Menu

Kamperen bij Frans pretpark Puy du Fou

Roofvogels, slangenbezweerders, gladiatoren, leeuwen en tijgers. Werkelijk alles wordt in het Franse pretpark Puy du Fou uit de kast getrokken om jou een geschiedenisles bij te brengen. Redacteur Katinka kampeerde in de buurt en liet zich verrassen door al het spektakel.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Ik buk van schrik. Terwijl ik op een bankje zit, bots ik bijna met mijn hoofd tegen de rug van degene voor me. Ik hoor het gesuis van klapperende vleugels. Als ik opkijk, zie ik dat de veroorzaker daarvan is neergestreken op het petje van een man links naast me in het publiek. De valkenier staat in de buurt om hem opnieuw het commando te geven naar een ander hoofd te vliegen. Net als ik denk dat het gevaar is geweken, dalen vanuit een luchtballon hoog aan de hemel nog meer vogels naar beneden. Het resulteert in een waar ballet van arenden, valken, uilen en schrik niet…gieren. Meer dan 210 vogels vliegen in de rondte. Terwijl hoofdrolspeelsters Eloïse en Aliénor op de ruïnes van een oud kasteel herinneringen ophalen aan vervlogen tijden in de late middeleeuwen.

Vogelflatsen en klauwen

Dankzij de 25 jaar lange inspanningen van de valkeniers van Puy du Fou verloopt het vogelballet als een professionele dansvoorstelling. Zonder onverwacht neerdalende vogelflatsen op hoofden van willekeurige bezoekers of klauwen van een arend die verstrikt zijn geraakt in de wilde haardos van een toeschouwer. Le Bal des Oiseaux Fantômes (vrij vertaald: het bal van de spookvogels) is wat mij betreft een van de meest spectaculaire shows in het amusementspark Puy du Fou. En tegelijkertijd de spannendste.

Tot in de puntjes

Ik ben samen met mijn zus Suus naar de Franse Vendée afgereisd omdat iemand ons had getipt over Puy du Fou in het dorp Les Epesses. Mijn zus, een musicalliefhebber, leek het wel wat om daar eens naartoe te gaan. Het amusementspark draait namelijk niet om attracties, maar om shows. De Efteling-show Raveleijn, maar dan in het kwadraat. De show wordt dan ook geproduceerd door Puy du Fou. Het park ontstond ruim veertig jaar geleden toen Philippe de Villiers de ruïnes ontdekte van het kasteel Puy du Fou. Een jaar later organiseerde hij het eerste spektakel.

Benieuwd naar welke spektakels er nog meer worden opgevoerd? In ACSI FreeLife 1-2018 lees je het complete verhaal voorzien van kampeersuggesties in de omgeving.

bestel magazine

Confidental Infomation