ACSI FreeLife

Menu

Kamperen bij Lac de Pareloup

Lac de Pareloup is in tegenstelling tot de meeste meren die we bespreken niet op natuurlijke wijze ontstaan, maar aangelegd door de mens. Het waterniveau in dit kunstmatige meer wordt met behulp van stuwdammen geregeld. Lac de Pareloup voorziet jaarlijks vele tienduizenden huishoudens van stroom.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
lacdepareloup

Stranden aan Lac de Pareloup

Ook niet geheel onbelangrijk: ’s zomers trekken veel kampeerders naar het meer. Voor zonaanbidders zijn er een aantal aangelegde, vaak drukke stranden (Pareloup en Vernhes), maar de vele zijarmen van het meer herbergen ook rustigere plekken. Zeilen, kanoën, vissen en jetskiën behoren ook tot de recreatieve mogelijkheden. Het water is vanwege de licht aflopende oevers relatief veilig en geschikt voor kinderen en ouderen.

Steden en dorpjes

Grote steden liggen op enige afstand, maar in de omgeving tref je veel mondaine dorpjes aan waar het leven op een aangenaam tempo voortkabbelt. Brousse-le-Château bijvoorbeeld; een klein plaatsje bestaande uit authentieke stenen huizen uit de 17e en 18e eeuw. Een 600 jaar oude, middeleeuwse kerk vormt een visueel hoogtepunt. Het wekt dan ook geen verbazing dat het departement Aveyron de lijst met mooiste dorpen in Frankrijk aanvoert.

Wie graag de tegenstelling tussen ouderwets en hypermodern wil ervaren, rijdt richting Millau. De letterlijk grootste bezienswaardigheid wordt daar gevormd door ’s werelds hoogste viaduct. Alsof de mooie skyline wordt doorkliefd door een imposant bouwwerk dat rechtstreeks uit een sciencefictionfilm afkomstig is. Wie vervolgens over dit ruim 200 meter hoge viaduct boven de Tarn-vallei rijdt, rijdt op bewolkte dagen letterlijk boven de wolken.

0001 lac de pareloup
Klik op het tentje voor informatie over de camping
Camping Le Caussanel Camping Soleil Levant Camping Sites & Paysages Beau Rivage Camping Les Vernhes Camping Les Genêts

Praat mee

Praat mee: Kamperen bij Lac de Pareloup

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht