ACSI FreeLife

Menu

Kamperen bij de Katharen in de Aude

Kamperen in Frankrijk betekent puur genieten. Bijvoorbeeld in de Aude, een streek waar ‘het verleden kracht en schoonheid aan het heden verleent’, zoals het ooit mooi is gezegd.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
2
2
ReactiesPraat mee

Kamperen in de Aude

De Aude ligt ruwweg tussen Narbonne en Toulouse, met het beroemde middeleeuwse vestingstadje Carcassonne als geografisch en toeristisch middelpunt. Op de achtergrond liggen de Pyreneeën met hun majestueuze, sneeuwbedekte bergtoppen. Zij vormen een bijzonder contrast met de zonovergoten stranden die vlakbij liggen.

Burchten en abdijen zijn de stille getuigen van een bewogen verlegden. Tot de bekendste burchten van de Katharen behoren bijvoorbeeld de arendsnesten van Peyrepertuse en Quéribus, die hoog verscholen liggen in een wilde omgeving. In de middeleeuwen waren ze de laatste schuilplaatsen van deze religieuze beweging, die fel werd vervolgd.

Keurmerk ‘Le Pays Cathare®’

Keurmerk

Het beste van het ‘land van de Katharen’ heeft zijn eigen kwaliteitslabel. Op onder meer campings en in hotels, restaurants en wijnkelders kom je het keurmerk ‘Le Pays Cathare®’ tegen, dat voor voor kwaliteit en oorspronkelijkheid staat. Dit keurmerk is een ijzersterke garantie voor jou als vakantieganger.

Kamperen is de mooiste manier om te genieten van de Aude. Je vindt in de streek een grote keuze aan campings voor ieder type kampeerder. Of je nu van heerlijk luieren of juist van sporten houdt, van wijn of van geschiedenis proeven: je vindt altijd een geschikte plek om je caravan, tent of camper neer te zetten en van een heerlijke vakantie te genieten. 

Van een eenvoudige boerencamping met beperkte voorzieningen tot een luxe  5-sterrencamping met alle mogelijke voorzieningen en recreatiemogelijkheden, en van een mobile home voor 2, 4, 6 of 8 personen tot een nostalgische woonwagen of een chalet.

Specialiteiten van de streek

De specialiteiten van de streek proef je in het restaurant van de camping. Of koop ze in een dorpswinkeltje en bereid ze lekker zelf in de open lucht voor je caravan of tent. Er zijn ook veel campings die een proeverij organiseren, ofwel op het terrein zelf of bij een producent in de buurt. Overdag koel je af in het zwembad van de camping of in een van de waterparken in de streek.

Op welke camping je ook gaat kamperen, overal in de Aude word je hartelijk ontvangen en kun je rekenen op een onberispelijke service. We wensen je een fijne vakantie in het land van de Katharen!

Meer weten?

Agence de Développement
Touristique de l’Aude/Aude
bureau voor toerisme
Allée Raymond Courrière
11855 Carcassonne cedex 09
T: +33 468 11 66 00
E-mail: documentation@audetourisme.com

Websites:

AudeTourisme.com
Facebook.com/AudeTourisme
Camping-Carcassonne.com
CampingAude.com 

Praat mee

 1. DC
  DANDOY JEAN CLAUDE

  De aude is een zeer prachtige streek. Patrimonium en gastronomische rijk. Veel te ontdekken en zeker de moeite om te bezoeken is CARCASSONNE. Dit moet je zien, wij hebben die versterkte stad bezocht in volle zomer (zeer druk) en in de winter (december – minder druk). AANRADER

  Reageer
  0
  0
 2. T

  Prachtige streek! Een echte aanrader!

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Kamperen bij de Katharen in de Aude

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation