ACSI FreeLife

Menu

Huttopia-concept breidt uit

Francofiele natuurliefhebbers die van rust houden, kunnen sinds 1999 terecht bij Huttopia. Voor het komende kampeerseizoen heeft deze Franse campingketen haar campingaanbod uitgebreid. Dit jaar komen er zes bij, en dat brengt het totaal aantal Huttopia-campings op 29.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Natuurcamping, foto Huttopia.com
Natuurcamping, foto Huttopia.com

De campings van Huttopia kenmerken zich door ruimte, kleinschaligheid en een bos- of waterrijke omgeving. Heb je nog geen eigen tent, caravan of camper? Dan kun je op de deze campings ook deels of volledige tenten huren. Het Franse campingmerk verhuurt negen types tenten, waaronder de Bonanvura van 11 vierkanter meter en de Sweet tent van 25 vierkante meter met houten vlonder.

Kamperen aan zee

Kampeer jij bijvoorbeeld graag aan zee? Dan kun je kiezen uit acht Huttopia-locaties langs de westkust, waaronder camping Noirmountier in de Vendée en camping Lac de Carcans in Gironde. Deze laatste camping is met haar ligging aan de Atlantische Oceaan én het meer van Carnas een paradijs voor strand- en watersportliefhebbers.

Franse platteland

Zoek je liever de rust van het binnenland op? Dan heb je de keuze uit zes kampeerplekken in de Provence, Drôme, Périgord, Auvergne en Rhône-Alpes. Zo vind je in het hard van de lavendelstreek camping Dieulefit. Hier in de Drôme kampeer je tussen truffeleiken met uitzicht op een meertje en de mooie vallei. Benieuwd waar je die andere Huttopia-campings kunt vinden? Op de website zie je precies waar je allemaal terecht kunt. Ook kun je op de website van Eurocampings precies zien welke ACSI-campings zijn aangesloten bij Huttopia.

Midden in de natuur

Huttopia ontstond in 1999 na de zoektocht van Céline en Philippe Bosanne naar een vakantiebestemming. Het Franse echtpaar zocht naar een kampeerplek voor het hele gezin, midden in de natuur. Zo besloten Céline en Philippe op zoek te gaan naar campings die voldeden aan deze wensen.  In datzelfde jaar namen de pioniers hun eerste camping over. Achttien jaar later staat de Huttopia-teller op 29. Het Franse campingmerk heeft ook een eigen winkel aan de Choorstraat 9 in Utrecht.

Praat mee

Praat mee: Huttopia-concept breidt uit

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht