ACSI FreeLife

Menu

Gratis wandelroutes door de Franse natuur

Wandelen is voor veel kampeerders een favoriete activiteit. Het glooiende landschap van Frankrijk heeft eindeloze mogelijkheden voor het maken van wandeltochten. Pittoreske Franse dorpjes worden afgewisseld met wijngebieden, rotsen, dennenbossen en bergtoppen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Er zijn nu gratis gidsen te downloaden met wandeltochten door Frankrijk zoals het Katharenpad met een route van 200 kilometer of een tocht door de omgeving van Vézénobres.

In het voetspoor van de Katharen

Het Katharenpad heeft een lengte van 200 kilometer en loopt van de Middellandse zee tot aan de Pyreneeën. De naam van dit pad in Zuid-Frankrijk is vernoemd naar de Katharen die in de late Middeleeuwen hun burchten bouwden om zich schuil te houden voor de kruisvaarders.

Goed om te weten: het Katharenpad hoort sinds begin dit jaar tot de Grandes Randonnées (langeafstandspaden met bewegwijzering). Een wandelgids met nuttige adressen voor een tocht over het Katharenpad is de “Carnet de Voyage 2014”. Deze gids kun je gratis downloaden op LeSentierCathare.com.

Wijngaarden en prachtige dorpen

Een andere omgeving die zich goed leent voor het maken van wandeltochten is Vézénobres met een mediterraan klimaat. Dit Franse dorp lijkt tegen de heuvel geplakt en heeft verschillende uitzichtpunten over het uitgestrekte landschap. Een wandeltocht door de omgeving van Vézénobres doet denken aan het rijke verleden van de streek. De gids “Garrigues et vignobles autour de Vézénobres” bevat meer dan 30 wandelroutes. De routes hebben verschillende niveaus en variëren van een dagdeel tot meerdaagse tocht. Download de tweetalige (Engels-Frans) gids op een van deze sites: TourismeGard.com of Vezenobres-Tourisme.fr.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over toerisme in Frankrijk op RendezVousenFrance.com. Voor campings in Frankrijk kijk je op Eurocampings.eu.

Praat mee

Praat mee: Gratis wandelroutes door de Franse natuur

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation