ACSI FreeLife

Menu

Geen tolverhoging Franse snelwegen

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
tolwegen artikel

Goed nieuws voor automobilisten die met hun auto over de Franse snelwegen rijden; er is dit jaar geen tolverhoging op de Franse snelwegen.

De eerdere plannen om op de Franse snelwegen de tolvergoedingen te verhogen zijn voorlopig van de baan, zo maakt premier Manuel Valls bekend.

Onderhandelingen péage

Eerder dit jaar werd bekend dat de tarieven voor Franse tolwegen met ruim 1 % verhoogd zouden worden. De Franse regering en de tolwegbeheerders hebben onderhandeld over een akkoord waarin onder andere de tolverhoging geregeld wordt. Dit akkoord is wel getekend, maar de tolverhoging is uitgesteld.

De tarieven van de ‘péages’ gaan in ieder geval dit jaar niet omhoog. De Franse regering gaat 3,2 miljard investeren in het Franse wegennet. De onderhandelingen over aanvullende investeringsbedragen met de snelwegbeheerders zijn nog in gang.

Tol Groot-Brittannië

In Groot-Britannië zijn er op het gebied van tolheffing wel een aantal wijzigingen. Je kunt voor de Dartford Crossing (de tunnel en brug over de Thames, via de ringweg M25) niet meer bij de slagbomen betalen. Je kunt nu alleen nog voor- of achteraf betalen.

Eenmaal gepasseerd kun je nog de volgende dag tot middernacht betalen. Je kunt prepaid, online of per telefoon betalen. Let op: een boete kost GBP 80. Meer informatie over deze situatie vind je hier.

Tol-dossier

Praat mee

Praat mee: Geen tolverhoging Franse snelwegen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht