ACSI FreeLife

Menu

Frankrijk zet meer mobiele flitsers in

Rustig aan met het gaspedaal op de Franse wegen deze zomer. Volgens de Vlaamse krant De Standaard zet de gendarmerie 60% meer mobiele flitsers in.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
15
15
ReactiesPraat mee

Frankrijk wil optimaal gebruik maken van de verdragen die gesloten zijn met andere EU-landen. Dankzij die verdragen kunnen buitenlandse snelheidsovertreders effectief beboet worden.

Boete snel betalen

In 2013 beschikte Frankrijk over 99 mobiele flitsers. Dat aantal is dit jaar gestegen naar zo’n 160. Volgens Autoblog.nl hebben Nederlandse leasemaatschappijen al de gevolgen gemerkt na de wintersportvakantie. Zij zagen een flinke stijging in boetes uit Frankrijk.

Toch beboet? Dan is het aan te raden om zo snel mogelijk het verschuldigde bedrag te betalen. De boete wordt hoger naarmate de tijd verstrijkt. Bij niet betalen loop je zelfs het risico dat je voertuig bij een controle in beslag wordt genomen.

Praat mee

 1. JS
  Jan Sanders

  Ik kom veel in Frankrijk en houd mij net als in Nederland netjes aan de snelheid dan heb je nergens last van

  Reageer
  0
  0
 2. jp
  jos peters

  Er is maar één remedie. Je overdreven aan de snelheid houden en om de Fransen te zieken op bepaalde trajecten minstens 10 kmpu minder gaan rijden.

  Reageer
  0
  0
 3. F

  1juli thuis van 2 maanden vakantie. Lag een bekeuring van 13 okt 2013, reed in Nancy 89km, waar 70km moet worden gereden. BEKEURING IS 25 APRIL in de bus gevallen. 45 euro binnen 41 dagen. Door mijn vakantie is betalingstermijn ruim overschreden. Ik heb 45 euro betaald en een excuusbrief in mijn beste Frans, dat ik niet tijdig kon betalen vanwege mijn lange verblijf in Frankrijk. Nu maar afwachten wat er gebeurd.

  Reageer
  0
  0
 4. J
  J.Rosmolen

  Waar heb ik gelezen dat de boetes in Frankrijk nogal meevielen! Zie de reacties!
  Komend van de camping geflitst net nog binnen de bebouwde kom in Clâlons en Champagne in de richting Epernay. RD3.
  Gecontroleerd met: 59 km/h, toegestaan 50 km/h, gecorrigeerd 54 km/h, bekeuring €. 90. Via het kenteken van de caravan. Alle gegevens in keurig ned. taal .

  Reageer
  0
  0
 5. HS
  Hans J. Sitters

  Typisch een Nederlands verschijnsel: Het braafste jongetje van de klas te willen zijn.
  Zeker is zoals nu blijkt: NEDERLAND IS BANG VOOR REPRESAILLE(S).
  Lafbekken!!
  Maar voor de Nederlanders zelf zijn de Nederlandse “autoriteiten” pure CALVINISTISCHE REGENTEN !!! Zegt toch genoeg, nietwaar?

  Reageer
  0
  0
 6. ah

  Ook waren de klos 45 euro na correctie reden we 1 km te hard.
  We gingen in het voorjaar 2 mnd met de caravan weg. De tweede dag al geflitst gelukkig maakt onze dochter de post open. Het was anders behoorlijk opgelopen. Wij nemen ne zoveel mogelijk de peage

  Reageer
  0
  0
 7. JS
  Joop van Steensel

  Overtreding voorlopig niet krijgen toe ge stuurd.Kost te veel. Ik dacht dat we gelijk zouden zijn in de Eu?
  Dus , de Nerderlander is weer vogelvrij verklaard door onze O zo nette club in denHaag.

  Toch een fijne vakantie gewenst!

  Reageer
  0
  0
 8. JS
  Joop van Steensel

  Op de thuis van uit de Dodogne,op deN21 tussen Perigueux en Limoges,96km na correctie:45€, en hierna tussen Vierzon&Orleans N20:91km na correctie,nogmaals€45.Beide binnen 14 dagen in huis.
  Wel keurig 3A4 in Nederlands.

  Toevallig van morgen op het nieuws dat onze Min..Opstelten het verdomd om de Fransen hier nog niet hun begane

  Reageer
  0
  0
  1. AB
   A de Brouwer

   Gewoon een paar jaar mijden dat land, hardwerkende mensen die met hun zuur verdiende geld op vakantie gaan ook nog eens daar wat van af troggelen, zal ze leren.
   Er zijn genoeg andere landen die toeristvriendelijk zijn,

   Reageer
   0
   0
 9. WL
  Willem Linthorst

  oeps het bericht was nog niet compleet.De tweede bekeuring uit mei 2014 betrof na correctie 3 km dwz 53 km en was ook goed voor 90 euro.Conclusie, minder RN en meer peage want de snelheid bij het naderen van een dorp/stadje met de caravan er achter is al gauw goed voor dergelijk kleine overtreding.

  Reageer
  0
  0
  1. L

   Mijn broer had het zelfde, ook met de caravan slechts een paar km te hard. Resultaat boete van 90 en 50 euro. Dus niet meer binnendoor rijden maar via peage.
   Dit is slecht voor de economie op het franse platteland. (Winkels,hotelletjes en campings) jammer, het is zo leuk binnendoor met de caravan via N-wegen

   Reageer
   0
   0
   1. a

    Weten ze ook al of je met een aanhangwagen rijd? maw kijken ze naar de weg snelheid of de beperking van een zwaar voertuig
    maw 130 of 90 met aanhangwagen.

    Reageer
    0
    0
 10. WL
  Willem Linthorst

  Mijn eerste reactie was dat het allemaal wel zou meevallen echter bij thuiskomst werd ik blij verrast door het Franse incasso bureau.De eerste brief met datum september 2013 en 1 km na correctie 90 euro.Het plezier werd verhoogt met nog een boete van 90 euro

  Reageer
  0
  0
 11. w

  Ik heb de eerste boete ook al binnen op de n79 gemeten snelheid 99 km netto 94 ..
  toegestane snelheid 90 km. boete 45 euro betalings– termijn 41 dagen na dag tekening .wees gewaarschuwd.

  Reageer
  0
  0
 12. SR
  Smets Roger

  De snelheid word ook gecontroleerd op de afritten ook. Een agent met leazer op een poot. Ben beroepsmatig regelmatig daar. Ook voor de peage word gecontroleerd op snelheid wat daar ook gebeurd in Italië.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Frankrijk zet meer mobiele flitsers in

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation