ACSI FreeLife

Menu

Fietsen op La Vélo Francette

Frankrijk is een heerlijk land om te fietsen. De laatste jaren zijn diverse grote fietsroutes ontwikkeld, waaronder de fietsroute La Vélo Francette. Deze nieuwe en goed gemarkeerde fietsroute wordt vanaf aanstaande juni in gebruik genomen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
image

De Vélo Route 43, zoals de officiële naam luidt, is 630 km lang en voert je door de landschappen van West-Frankrijk. De fietsroute begint aan de Noordkust van Normandië in Ouistreham en loopt tot La Rochelle.

Veel te zien

Via rustige wegen en oude jachtpaden voert La Vélo Francette langs de landingsstranden van de Tweede Wereldoorlog, het Normandische coulisselandschap en langs de rivier Mayenne. In Val de Loire kunnen fietsers even afstappen om de bijzonder troglodyten (grotwoningen) te bekijken.

De 630 kilometer lange tocht vervolgt met een doorsteek van Angers naar Saumur. Ook het gebied Vallée du Thouet en het moerasgebied bij Poitiers, Le Marais Poitevin, zijn te bewonderen tijdens de fietsroute. Aangekomen bij het eindpunt van de fietsroute in de havenstad La Rochelle aan de Atlantische Oceaan, is het mogelijk om een frisse duik te nemen en even bij te komen van alle inspanningen.

Eigen aanpassing

De verschillende verbindingen van La Vélo Francette met andere grote fietsroutes zorgen ervoor dat je de fietsroute naar eigen wensen kunt aanpassen. Nog niet moe na het fietsen van La Vélo Francette? Dan kun je ervoor kiezen om vanuit La Rochellle de fietstocht te verlengen en doorgaan op La Vélodyssée.

Of kies ervoor om over te stappen op La Véloscénie, de fietsroute van Parijs naar de Mont Saint-Michel of zet je fietstocht voort op een deel van de route La Loire à Vélo, die een totale lengte heeft van 800 kilometer.

Sportief resultaat

La Vélo Francette is een sportief resultaat van de samenwerking tussen de Franse regio’s Normandië, Pays de Loire en Poitou-Charentes en de verschillende departementen op de route. Meer informatie over deze fietsroute vind je hier.

Foto: France Vélo Tourisme

Praat mee

Praat mee: Fietsen op La Vélo Francette

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht