ACSI FreeLife

Menu

Fietsen langs tuinen in Val de Loire

Wij vakantiegangers houden van fietsen, en niet zo’n beetje ook. Maar liefst 97% van de kampeerders fietst op vakantie blijkt uit ons onderzoek. Het is tijd om deze zomer je stalen ros te bestijgen voor een heerlijke rit door de Val de Loire.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Perche StVictordeButhon 0294 JDamase CRTCentreValdeLoire

De beroemde kastelen langs de Loire met hun vermaarde tuinen, de karakteristieke steden en dorpen, de natuur, culinaire specialiteiten en wijnen van grote klasse en charmante overnachtingsmogelijkheden: de Val de Loire leent zich uitstekend voor een kampeervakantie én een tochtje op le vélo. In ACSI FreeLife 3-2015 lees je in vier pagina’s hoe je het maximale haalt uit een bezoek aan dit prachtige Franse fietsgebied. Onze tip: bezoek de tuinen.

De tuinen van de Val de Loire

Heel Frankrijk heeft een rijk erfgoed aan tuinen, maar de regio Centre wemelt letterlijk van de tuinen. Beroemde tuinen horen bij de kastelen van de Val de Loire, zoals die van Chaumont en Villandry, maar ook bescheidener plekken zoals in de Berry en de streek rond Orléans hebben karakter en zijn ook een omweg waard.

Fietsend langs de tuinen

In totaal zijn er 25 uitzonderlijke tuinen die de Franse levenskunst symboliseren op een traditionele of moderne manier. Om ze gedetailleerder te kunnen ontdekken is in 2014 een nieuwe website in het leven geroepen. Hier vind je beschrijvingen, foto’s en nieuws over uitstapjes naar een van de 25 tuinen. Een greep uit de speciale tuinevenementen die er zijn in 2015:

1

Festival International des Jardins

In Domaine Régional de Chaumont-sur-Loire vindt tot en met 1 november 2015 het Festival International des Jardins plaats. Het thema van 2015 is uitzonderlijke tuinen en museumtuinen. Van 1 juli tot en met 31 augustus kun je de tuinen ook ‘by night’ bekijken.

2

Les Journées du Potager

In de kasteeltuinen van Villandry vinden op 26 en 27 september Les Journées du Potager (de dagen van de moestuin) plaats. De tuinen zijn 100% biologisch.

3

Fête de la Citrouille

In de kasteeltuin van Kasteel van Rivau vindt op 13 september Fête de la Citrouille (Pompoenfeest) plaats.

4

Fête de la Soupe

In de tuin van Plessis-Sasnières is het 8 november tijd voor Fête de la Soupe (soepfeest). Het is een wedstrijd tussen teams die allemaal graag hun soeprecept willen laten proeven. Daarnaast kun je in de theesalon ook smakelijke gebakjes en verrukkelijke jams proeven.

bestel magazine

Praat mee

 1. FH
  Frida Hansen

  De Val de Loire is een prachtig fiets- en natuurgebied. In de zogenoemde ‘Tuin van Frankrijk’ fietsen we langs kastelen, tuinen en dwars door wijngaarden. De vaak bochtige weggetjes, veelal langs de Loire, zijn verrassend stil, zonder zware klimpartijen. Onderweg passeren we veel bijzondere bouwwerken, zoals de gigantische kanaalbrug in Briare. Ook liggen er fraaie steden op de route: Orleans, Tours, Amboise en Angers. Daarnaast fietsen we naar het prachtige kasteel van Chambord. We eindigen aan de Frans-Atlantische kust in de Vendee, dat met zijn duin- en coulisselandschap de reis compleet maakt.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Fietsen langs tuinen in Val de Loire

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht