ACSI FreeLife

Menu

Fietsen in Frankrijk

In Frankrijk heeft men ook de fietsende toerist ontdekt. Helemaal passend in de trend van duurzame en gezonde vakanties heeft het Frans Bureau voor Toerisme zelfs een speciale site ontworpen over de mogelijkheden van fietsen in Frankrijk. Op de site nl.rendezvousenfrance.com vindt de fietser veel informatie over fietsroutes, tips, nieuws en aanbiedingen per regio.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Zo zijn bijvoorbeeld de noordelijke regio’s populair onder gezinnen. Niet ver van Nederland gelegen en ideaal om te fietsen. Natuurlijk kent elke wielrenner de zuidelijke regio’s waar menig Tour de France fanaat al eens een berg uit een van de etappes heeft beklommen. Minder bekend is dat er langs de rivieren en kanalen van de Midi-Pyrenees prachtig recreatief gefietst kan worden.

Voor de mountainbikers is Frankrijk het walhalla. Overal in Frankrijk vindt men bossen waar gefietst kan worden en voor elk niveau is er een route. Rustig fietsend door de omgeving of met 40 kilometer per uur van een berg naar beneden, het kan allemaal in Frankrijk. Bijzonder is de link naar fietsen in de Franse steden. Frankrijk werkt hard aan de verbetering van de fietspaden in de steden en in de meeste steden kunnen fietsen gehuurd worden. Wat is mooier dan een stad per fiets te ontdekken! Ontdek het echte Franse stadsleven op de fiets en pauzeer even op een terrasje en geniet van een heerlijke baquette et un tas de cafe!

Frankrijk wegen en verkeer

De auto’s in Frankrijk rijden vaak hard. Dit wordt in de hand gewerkt door de vaak rustige wegen, die zelfs naar de kleinste gehuchten goed geasfalteerd zijn. Pas bij net geasfalteerde wegen op dat je niet onderuit gaat door de losse steentjes. Praktisch alle wegen hebben een letter en een aantal cijfers om de weg aan te duiden. De D-wegen zijn doorgaans het meest geschikt als fietsweg. Bedenk in de bergachtige gebieden dat een grotere weg vaak vlakker is dan een klein weggetje.

Franse automobilisten rijden hard, maar zijn meestal ‘aardig’ voor fietsers. Is er geen plaats om in te halen, dan zal de gemiddelde Franse automobilist dat ook niet doen. Het meeste gevaar heb je in Frankrijk te duchten van Nederlandse Caravangangers, die even waren vergeten dat de caravan nog achter de auto hangt. De claxon wordt door Fransen veelvuldig gebruikt: voor een scherpe bocht, bij ergernissen, maar zeker ook voor hij je inhaalt. Voordeel is dat je weet dat een auto je gaat inhalen, nadeel is dat je er vaak van schrikt. Fietspaden zijn in opkomst, maar nog niet erg gebruikelijk. Vooral in de vlakkere toeristengebieden langs rivieren en kanalen wordt hard gewerkt aan een fietspaden-netwerk.

Wil je fietsen in Frankrijk? De fietsvakantie-frankrijk.startpagina.nl richt zicht volledig op fietsen in Frankrijk, met een uitgebreid aanbod van gebiedsinfo per Departement, lange en kortere fietsroutes en fietsreisorganisaties.

Frankrijk overnachtingsmogelijkheden

Frankrijk is een Eldorado voor de kampeerder, tenminste als je de beruchte hurktoiletten voor lief wilt nemen. Als bij een camping een bordje hangt met ‘complet’, zoek dan de eigenaar of beheerder even op. Tien tegen één dat dat bordje niet voor fietsers geldt. Zeker niet als je er een moe gezicht bij trekt. Campings varieren van Campings à la Ferme (boerderijcampings) tot luxe woonoorden met 5 sterren. Warm water is er bijna altijd, meestal (nog) gratis.

In het hele land zijn Gîtes d’étappes (herbergen) waar je normaal gesproken onaangekondigd een kamer kunt huren. Hotels en Kamers bij particulieren zijn eveneens wijd verspreid.

Wil je echt goedkoop uit zijn, dan mag je in Frankrijk wild kamperen, mits je zo mogelijk toestemming hebt van de eigenaar. In natuurparken en waar dat expliciet staat aangegeven, is wild kamperen verboden.

Praat mee

 1. h
  holmes.deidre@gmail.com

  Looking for powerful advertising that isn’t full of crap? Sorry to bug you on your contact form but actually that was kinda the point. We can send your promotional message to sites through their contact forms just like you’re getting this note right now. You can target by keyword or just fire off mass blasts to websites in any country you choose. So let’s say you want to blast an ad to all the web developers in the USA, we’ll grab websites for just those and post your ad text to them. As long as you’re promoting something that’s relevant to that niche then you’ll receive an amazing response!

  Write a quickie email to muhammad2435tay@gmail.com to find out more info and pricing

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Fietsen in Frankrijk

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation