ACSI FreeLife

Menu

Fietsen langs het Canal des deux Mers in Frankrijk

Bij kanalen denk je misschien eerder aan Nederland dan aan Frankrijk. Niets is minder waar. Neem het Canal des Deux Mers. Via 800 kilometer aan fietsroutes leer je de oude waterverbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee kennen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Journalisten David Scherpenhuizen en Nathalie van Koot reisden voor ons naar Frankrijk en schreven hun belevenissen op voor ACSI FreeLife 3-2017. Hier lees je alvast een voorproefje van het artikel.

“Stop!”, hoor ik terwijl ik de camper achteruit manoeuvreer. Nathalie is bang dat ik de rivier inrijdt. “De vakantie is bijna meteen in het water gevallen”, roept ze me toe. Schaapachtig lachend zet ik de camper een meter naar voren en we installeren ons op Camping Le Moulin du Bidounet. Aan de overkant weerspiegelt het silhouet van het middeleeuwse plaatsje Moissac in het water. Langs de oever zie ik een paar vissers heel zen naar hun hengel loeren. De camping is geliefd bij sportvissers omdat het kampeerterrein als een eilandje middenin de rivier Tarn ligt.

Fietsen vanaf de camping

Door alle groen waan je je in een natuurgebied. De camping is gevestigd op een plek van een voormalige watermolen. Tussen de bomen zijn ruime plaatsen voor campers en caravans. De camping draagt trots het Accueil Vélo-kwaliteitszegel dat garant staat voor fietsplezier. Vanuit hier kun je dan ook allemaal mooie fietstochten maken door de ongerepte natuur langs het Canal de Garonne. En dat gaan we doen, maar eerst even het stadje bekijken.

Dagje in Moissac

Moissac ligt tussen de glooiende heuvels van het departement Tarn-et-Garonne. Door het centrum met leuke winkeltjes en restaurantjes schuifelen het hele jaar pelgrims met de kenmerkende Jacobsschelpen op hun rugzak. De grootste trekpleister van Moissac is namelijk de Petrus-abdij uit de twaalfde eeuw: een belangrijke stop op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Het Benedictijnse klooster is een waar juweel van romaanse architectuur en staat op de Unesco-werelderfgoedlijst. De kerk en vooral de binnenplaats met zijn sierlijke kloostergang vinden wij indrukwekkend. Later die avond eten we op het terras van restaurant Le Florentin, aan de voet van de abdij. De eendenborst, een echte regionale specialiteit, smaakt extra lekker door het betoverende uitzicht op de verlichte kerk.

Vanuit Moissac maakten David en Nathalie een fietstocht langs het Canal de Garonne. Benieuwd naar wat ze onderweg tegenkwamen? Je leest het in de fietsspecial van ACSI FreeLife 3-2017.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Fietsen langs het Canal des deux Mers in Frankrijk

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation