ACSI FreeLife

Menu

Feestvieren in Bretagne

Heb jij al kampeerplannen gemaakt voor deze zomer? In de zomer zijn er meer dan genoeg mooie bestemmingen met bijzondere activiteiten. Ga bijvoorbeeld half juli naar Bretagne, tijdens het internationale maritieme festival van Brest.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
maritiem festival bretagne

Het festival vindt voor de zevende keer plaats. Mét een heus oranjetintje dit jaar: Nederland is namelijk eregast van het feest. Van woensdag 13 tot en met dinsdag 19 juli verzamelen zich in het westen van Bretagne meer dan duizend schepen op zee. Grote zeilschepen, historische boten en exotische vloten vanuit de hele wereld sieren het zeebeeld.

Feest op de kade

Op de kades barst het feest tegelijkertijd ook los. Ruim 3000 muzikanten en meer dan 200 bands zorgen dag en nacht voor een feestelijke sfeer. Het festival nodigt zeelieden vanuit heel de wereld uit. Zij mogen allemaal hun ‘eigen dorp’ inrichten om de bezoeker te laten proeven van de sferen uit hun land. Ook verzamelen Bretonse vissers en boeren zich om hun specialiteiten met de bezoekers te delen. Daarnaast zijn er exposities, activiteiten voor kinderen, maritieme parades en vuurwerkshows.

Kamperen in Bretagne

Bretagne is de meest westelijke regio van Frankrijk. Het schiereiland leent zich – dankzij haar prachtige Roze Granietkust, tropische bloemen en mooie uitzichten – als prima uitvalsbasis voor toeristen. Kamperen kun je op ontzettend veel campings. De dichtstbijzijnde camping voor het maritieme festival in Brest is Le Goulet. Voor een overzicht van alle ACSI campings in Bretagne, kijk je op Eurocampings.nl.

Alvast een voorproefje?

In het Spiegel Theater op de HISWA Klassiek in Amsterdam zullen op vrijdag 18 maart verschillende activiteiten in het teken staan van het festival in Brest: met reisverhalen van medewerkers die eerder al naar Bretagne gingen, muziek en natuurlijk een feestelijke borrel waar de organisatie van Brest aanwezig zal zijn voor vragen en inschrijvingen. Meer informatie over het festival vind je op: Brest2016.fr.

Praat mee

Praat mee: Feestvieren in Bretagne

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht