ACSI FreeLife

Menu

‘Excellente’ bestemmingen in Frankrijk

Het Frans Bureau voor Toerisme brengt de European Destinations of Excellence (EDEN) extra onder de aandacht. Dit zijn onbekende plaatsen die met ondersteuning van de Europese Commissie ontwikkeld kunnen worden tot duurzame toeristische plekken. Zoals bijvoorbeeld: de stad Langres, gelegen vlakbij de streek Champagne en Bourgogne of het moeras De Marais Poitevin, vlakbij de Ile de Ré en La Rochelle aan de Atlantische kust.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Authenticiteit, cultuur, tradities

Alle plekken zijn geselecteerd op basis van authenticiteit, cultuur en tradities, die de inwoners graag met de vakantieganger willen delen. Het project bestaat uit een landelijke wedstrijd die ieder jaar plaatsvindt en die leidt tot de keuze van één toeristische ‘destination of excellence’ voor elk deelnemend land. In totaal nemen 27 Europese lidstaten deel aan het concours.

Achttien EDEN bestemmingen

Frankrijk neemt sinds 2008 deel aan het concours en telt inmiddels achttien EDEN bestemmingen. Op de deze website, een initiatief van het Franse Ministerie van Toerisme, vindt u een overzicht van alle bestemmingen.

Praat mee

Praat mee: ‘Excellente’ bestemmingen in Frankrijk

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation