ACSI FreeLife

Menu

En plein air in het Franse La Plagne

Het Franse skigebied La Plagne heeft ruim 200 kilometer aan skipistes. Maar behalve skiën kun je hier op nog veel meer manieren genieten van de sneeuw en de frisse berglucht. Redacteur Timo ging op zoek naar deze andere wintersporten.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
La Plagne_parapenten
La Plagne_parapenten

Redacteur Timo trok naar La Plagne en maakte kennis met diverse wintersporten zoals toerskiën en parapenten. Vanuit Plagne Center nemen we de grote gondellift Funiplagne omhoog naar La Grande Rochette. Bovenop de 2.508 meter hoge berg geniet je van een geweldig uitzicht over de Alpen. Het is dan ook een heerlijk plekje om in het zonnetje op het terras van Chalet de La Grande Rochette van een hapje en drankje te genieten.

Parapenten: La Plagne in vogelvlucht

Om weer naar beneden te komen kun je kiezen uit een blauwe, rode of zwarte piste. Maar er is ook nog een andere manier: vliegend! De piloten van Air La Plagne staan hier met hun parapenten op ons te wachten voor een tandemvlucht. Uit hun pakzak ontvouwen ze een groot glijscherm waarmee we zo dadelijk zullen wegvliegen. Om het scherm op te zetten en te vullen met lucht, glijden we eenvoudig met onze ski’s de helling af. Er is geen weg meer terug.

Uitzicht op de Mont Blanc

Voordat ik het weet zijn we los van de berg en zweven we hoog boven de pistes. Ons bird’s eye view overtreft ruimschoots het mooie uitzicht vanaf La Grande Rochette. Beneden ons zien we het gekrioel op de pistes en voor ons kijken we naar het witbesneeuwde Mont Blanc-massief, dat de hoogste berg van de Alpen huisvest.

Zin in een stuntje?

Mijn piloot David Vercher is een gerenommeerd luchtacrobaat. Zo vloog hij al eens met zijn parapent Het Kanaal over… nadat hij uit een helikopter was gesprongen. Of ik ook zin heb in een stuntje? Na een vertwijfelend ‘ja’, zet hij direct een steile bocht omlaag in. Sneller en sneller gaat het. Ik voel de g-krachten toenemen en wordt stevig in mijn harnas gedrukt.

Voor ik het besef, zie ik de horizon op zijn kop. Als een kurkentrekker spiralen we verder omlaag. De grond komt steeds dichterbij. Maar David heeft de touwtjes waarmee hij de parapent bestuurd, stevig en gecontroleerd in handen. En zo landen we even later weer zachtjes in de sneeuw onderaan de lift van La Roche. In twintig minuten zijn we duizend meter afgedaald. Nog een keer!

La Plagne_bobsleeën

De andere wintersporten in La Plagne

Benieuwd aan welke vier wintersporten Timo zich nog meer heeft gewaagd? Na het lezen van het hele artikel in ACSI FreeLife 8-2019 begin jij ongetwijfeld uit te kijken naar de winter en de sneeuw. Het nieuwe nummer ligt vanaf 14 november in de winkel en ploft op 12 november op de deurmat bij de abonnees.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: En plein air in het Franse La Plagne

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht