ACSI FreeLife

Menu

Drie dagtrips in Le Tarn

Proeven van bijzondere wijnen en ambachtelijke ham, struinen door smalle, middeleeuwse steegjes of spectaculair mountainbiken over de granieten heuvels van Sidobre.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

In de regio Le Tarn maakte ACSI FreeLife redacteur Katinka Schippers drie dagtrips.

22 verschillende landschappen

In het Franse departement Le Tarn in het zuidwesten van Frankrijk kun je een regio ontdekken die nog niet is overladen met toeristen. Le Tarn kent wel 22 verschillende landschappen en draagt daarom ook wel de bijnaam ‘Pays de Cocagne’ wat veelzijdig land betekend. ACSI FreeLife ging in Le Tarn op zoek naar de fijnste campings, de lekkerste restaurants en de leukste uitstapjes.

Jong & Oud

In ieder geval kwamen we tot ontdekking dat Le Tarn bij uitstek een bestemming is om met kinderen naartoe te reizen. Van paardrijden tot mountainbiken en van avontuurlijk wandelen tot spectaculair ziplinen, ze kunnen zich enorm uitleven. Ook is Le Tarn zeer geschikt voor culturele uitstapjes en culinaire verrassingen.

Beestelijk genieten in Le Tarn

Vlakbij Lacaune-Les-Bains ligt een spannend bos. Het verhaal gaat dat in dat bos in 1797 een wild kind is gevonden van zo’n elf à twaalf jaar oud. Hij kon niet praten en liep op handen en voeten. In het bos kunnen wij ons verplaatsen in zijn avonturen. Op speelse wijze leren we over alles wat het bos te bieden heeft.

Ongeveer 45 minuten rijden komen we bij van de wandeling in het Restaurant la Bibliotéca. Hier kun je tussen 4700 boeken dineren! Tevens is dit restaurant een Chambre d’ôte. Wij overnachten op camping Du Chêne Vert, een familiale camping in een prachtig groene omgeving.

Meer tips en informatie vindt je in het uitgebreide reisverhaal over onze 3 dagtrips in Le Tarn in het december/januari nummer van ACSI FreeLife magazine. Bestel hem hier.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Drie dagtrips in Le Tarn

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation