ACSI FreeLife

Menu

De zomertrends van 2015 in Parijs

Als je in de zomer in de buurt van Parijs gaat kamperen, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de mooie Franse hoofdstad. Naast de bekende bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre, de Sacré Coeur en de Arc de Triomphe heeft Parijs nog veel meer te bieden.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Laat je verrassen door de nieuwste trends van 2015. Volg een bijzonder rondleiding door de stad, proef de gekleurde macarons, het gezonde Fast Good of geniet van bruisende zomerfestivals.

Bijzondere rondleiding

Wil je Parijs op een sportieve manier leren kennen? Volg dan de Paris Running Tour, een combinatie van hardlopen en sightseeing. Fietsliefhebbers kunnen de stad per fiets verkennen tijdens een georganiseerde fietstour. Je fietst in een ontspannen tempo van de ene naar de andere bezienswaardigheid. Deze fietstours worden onder andere aangeboden door Fat Tire Bike Tours en Paris à vélo, c’est sympa.

Liever de stad op skeelers verkennen? Deze bijzondere tours op skeelers worden aangeboden door Paris Roller en Rollers & Coquillages. De tours worden geleid door locals die de stad goed kennen en jou plekjes kunnen laten zien waar je anders niet zou komen.

Fast good

Niet fast food maar fast good –  dat is de nieuwste trend op culinair gebied in Parijs. Het concept staat voor snel en goed eten. Bijvoorbeeld de hamburger foodtruck Camion Qui Fume is fast good. Voor de leukste eetadresjes in Parijs kijk je op www.parisinfo.com.

Proef tijdens een bezoekje aan Parijs ook de gekleurde macarons die verleidelijk uitgestald staan in etalages van pattiseries. Echte traditionele macarons van het bekende familiebedrijf Domaine des macarons de Réau zijn verkrijgbaar in Parijs bij Lafayette Gourmet en bij la Grande Épicerie. Breng een bezoekje aan het Domaine en bekijk hoe deze macarons worden gemaakt.

Kamperen bij Parijs

Campings bij Parijs zijn rustig gelegen en bieden een goede uitvalsbasis voor een bezoekje aan de romantische lichtstad. Voorbeelden van campings in (de buurt van) Parijs zijn: camping Indigo Paris, Camping Paris Est, camping Huttopia Versailles. Op Eurocampings.nl vind je meer campings in de buurt van Parijs.

Praat mee

Praat mee: De zomertrends van 2015 in Parijs

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht