ACSI FreeLife

Menu

De Savoie: bergen, water en wijn

De Savoie staat bekend om de machtige bergen, bergmeren en wijnstokken. De Savoie leent zicht uitstekend voor prachtige wandelingen door de wijngaarden. ACSI FreeLife ging op pad met een wandelgids en wijnkenner en neemt u mee naar de Savoie.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Wandelen met wijn en cultuur

Ten oosten van de Savoie en Haute-Savoie rijzen de hoge Alpen op. De stijgingen van de Franse Alpen bieden eenvoudige tot uitdagende tochten. Het meer van Bouget scheidt het Jura-gebergte van de uitlopers van de Alpen. De daardoor tegen de wind beschutte hellingen bieden goede omstandigheden voor de wijnbouw. Een wijnproeverij kan dan ook niet ontbreken tijdens uw vakantie in de Savoie. In het wijnmuseum ‘Maison de Chautagne’ in Ruffieux kunt u ook een paar glaasjes proberen.

Bezienswaardigheden in de Savoie

Een veelbezochte plek is de abdij met de grafmonumenten van het vorstenhuis. De Savoie kent prachtige vergezichten. Vanaf Nances voert een pad boven het meer langs, dat u een prachtig uitzicht biedt. Het door het Epine-massief beschermde Aiguebette-meer is ook een bezoek waard. Dit is het warmste en stilste water van de regio.

Wilt u weten op welke campings u terecht kunt in de Savoie? ACSI Freelife selecteerde voor u een aantal mooie campings voor in de september uitgave. Op Eurocampings.eu kunt u diverse jaarlijks geïnspecteerde campings vinden.

Praat mee

Praat mee: De Savoie: bergen, water en wijn

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation