ACSI FreeLife

Menu

Côte d’Azur: 6 tips voor stedentrips

Mondain en charmant, elegant en authentiek, traditioneel en modern, savoir vivre en pure luxe – zes beroemde steden aan de Franse Rivièra lokken met bekoorlijke contrasten. 

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

Vorige week gingen we op doorreis door deze prachtige Zuidoostelijke Franse regio. We ontdekten dit tot de verbeelding sprekende gebied kilometer voor kilometer. Lees er hier alles over. Hieronder lees je zes reistips, misschien wel voor deze zomer. Of om even lekker bij weg te dromen.

6 tips voor de Côte d’Azur

1

Port Grimaud

Met zijn 12 kilometer lange kades waaraan ieder huis een eigen aanlegsteiger heeft, is het in 1964 gestichte Port Grimaud met zijn uitgegraven lagune een bekoorlijk plaatsje. Bruggetjes verbinden de passages en pleintjes. Je kunt de kanalen met een rondvaartboot bezichtigen.

2

Cannes

Deze stad met 75.000 inwoners is mondain en gezellig tegelijkertijd. Tijdens het filmfestival bevolken de sterren van het witte doek de door grote Belle Époque-hotels en luxueuze boutiques omzoomde Boulevard de la Croisette. De heuvels in de oude stadswijk Le Suquet bieden een goed uitzicht op de stad.

3

Grasse

De wereldhoofdstad van de parfums staat sinds het verschijnen van Patrick Süskinds roman Het parfum bekend als de geurenmetropool. De stad ligt in het achterland van Cannes aan de Route Napoléon. De Place aux Aires, waar je ook de markt vindt, is het mooiste plekje van de stad. Een aantal van de stadspaleizen huisvesten musea.

4

Antibes

Met 80.000 inwoners is Antibes na Nice de grootste stad in de regio. Streekproducten vind je op de markt op de Place Masséna. Zowel de markt als het oude centrum hebben hun authenticiteit weten te behouden. In het Château der Grimaldis vind je een Picasso-museum en een atelier van deze oude meester.

5

Nice

De enige grote stad, hierboven op de foto, aan de Côte d’Azur weet zijn contrasten fraai te verenigen. Enerzijds heb je er het oude centrum met zijn steegjes, cafés en markten en anderzijds de elegante nieuwe stadsdelen en de haven met luxejachten. De Place Masséna is het belangrijkste plein in Nice waar ook concerten worden gegeven.

6

Menton

Je merkt in dit kleine grensstadje goed dat Italië om de hoek ligt. Het is de plek met het meest milde klimaat van de Côte d’Azur. Het oude centrum ligt op een heuvel boven de haven. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Saint-Michel Archange basiliek met de klokkentoren, de Place de la Conception en de markthallen die uit het jaar 1898 dateren.

Tekst en foto: MPS, Anne Mandel

Praat mee

Praat mee: Côte d’Azur: 6 tips voor stedentrips

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation