ACSI FreeLife

Menu

Campingrapport: Les Clos Auroy

Tussen het glooiende lappendeken landschap van de Auvergne, vlak bij het dorpje Orcet, ligt de camping Les Clos Auroy. Op steenworp afstand vind je de A75, de doorgangsweg naar Zuid-Frankrijk en Spanje. Hier blijven of doorrijden naar het zuiden? Redacteur Rosanne nam een kijkje.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
3
3
ReactiesPraat mee

De lucht is stralend blauw. Vanaf de entree zie je het zwembad al uitnodigend naar je lonken. De Nederlandse eigenaar Rene van Petten en zijn Franse vrouw Magali Lewicki heten me van harte welkom. De Nederlander kocht de bescheiden camping twintig jaar geleden van de gemeente

Meer dan doorreiscamping

Bij de koop zag de camping er heel anders uit. Er was geen zwembad, het sanitair was miniem en er was weinig beschutting. Omdat de camping zo dicht bij de doorgaande route naar Spanje en Zuid-Frankrijk ligt, komen er veel gasten voor een nachtje.

Maar ook voor een langer verblijf is er tegenwoordig genoeg te doen op de camping en in de omgeving. Zo zijn er twee zwembaden en sinds juni 2014 is er hard gewerkt om de twee nieuwe glijbanen af te krijgen. Verder zijn er twee tennisbanen, pingpongtafels, een speeltuin, jeu de boulesbaan en ligt op een halve kilometer afstand een visvijver.

In de omgeving ligt de vulkanische keten Chaîne des Puys, met als hoogste punt de Puy de Dôme (1464 meter). In dit natuurgebied zijn de mogelijkheden eindeloos. Voor een dagje cultuur kun je naar de steden Clermont Ferrand en Vichy of bezoek het schattige dorpje Charroux.

Les Clos Auroy is ook in de winter open

Tijd voor een rondje over de camping. Aan weerszijden van het hoofdpad liggen groene staanplaatsen die worden gescheiden door hoge heggen. Zo kijk je niet bij de buren de caravan in. Grote bomen bieden de nodige schaduw. Achter het zwembad ligt een groot sanitairblok. “We zijn een van de weinige campings in deze streek die ook in de winter geopend is. Dan is dit sanitair verwarmd.”

Ben je benieuwd naar wat Rosanne nog meer ontdekte op de camping? Lees het in het uitgebreide Campingrapport in het oktober/november nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine

Praat mee

 1. HM

  Wij hebben in 2011 veertien dagen op deze camping gestaan en er genoten van de rust die deze camping biedt. In de omgeving zijn leuke plaatsjes te bezichtigen. Een prima camping en zeer behulpzame eigenaar.

  Reageer
  0
  0
 2. Vp
  Van petten

  Tja zeer aardig op te lezen, bovenstaand bericht.

  Helaas is een camping open houden in de winter niet goedkoop, zelfs duur. Vandaar ook dat ze bijna allemaal dicht zijn. Dat wij deze camping wel open houden is een keuze van ons. Maar dit gaat niet voor iedere prijs, Het moet nog wel kosten dekkend blijven. En dat gaat helaas niet voor de CC- prijs.Iets wat iedereen gemakkelijk kan begrijpen als ze een beetje rekenen.

  Natuurlijk is langs de weg staan goedkoper, maar dat is het ook als de CC-prijs geldig is bij ons. Alleen heeft u daar niet; veligheid, warm sanitair, een warme douche, brood in de ochtend, wifi en een elektra aansluiting van 10 ampere.

  Het is maar wat je wilt lijkt me.

  Met vriendelijke groet
  René van Petten

  Reageer
  0
  0
 3. WH
  Wim van Haaren

  Inderdaad een heel mooie doorreiscamping vlak aan de A75. Wat je dan wel vergeet is dat deze camping voor een nachtje € 22,50 vraagt in de maanden dat er verder geen campings open zijn. en dat om alleen even te overnachten. Sympathieker zou zijn de CC-prijs aan te houden ook voor die maanden. Een volgende keer rijden wij door naar een camperplek of een France Passion.

  Met vriendelijke groeten,

  Wim van Haaren

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Campingrapport: Les Clos Auroy

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation