ACSI FreeLife

Menu

Bretagne in de herfst

We kunnen er niet omheen: ’t is weer voorbij die mooie zomer. De beste manier om uit je najaarsdip te komen, is door de herfst te omarmen. Ga naar Bretagne en ontdek dat dit jaargetijde ook voordelen met zich meebrengt.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
3
3
ReactiesPraat mee

De Franse regio Bretagne wordt in de zomer veelvuldig bezocht door Nederlandse toeristen. Dat de bestemming ook in de herfst de moeite waard is, is minder bekend. Als de grote groepen toeristen huiswaarts zijn gekeerd is het najaar een ideale periode om in alle rust Bretagne te ontdekken. Er zijn zelfs 75 campings in Bretagne waar je via CampingCard ACSI met korting terecht kunt in het naseizoen. ACSI FreeLife licht vier bijzondere bestemmingen en dichtbijgelegen campings uit.

De appel in de hoofdrol

In het najaar worden de appels geoogst. Tussen september en december wordt hiervan de beroemde Bretonse cider gemaakt. Maak van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen bij de productie, of ontdek via de ‘Route van de Cider’ alles over de rijkdom en diversiteit van cider. Daarnaast wordt appel veelvuldig verwerkt in andere recepten, zoals op een warme crêpe, in een gekarameliseerde Kouign-Amann (een typisch Bretons gebak) of in de vorm van een Bretonse appeltaart. Het najaar is dé periode om van deze lekkernijen in Bretagne te genieten! Het water loopt ons al in de mond.

Een aantal campings langs de route:
Camping Domaine de L’Orangerie de Lanniron
Camping Les Sables Blancs
Camping Le Helles
Camping L’Aber

Microklimaat op het eiland Bréhat

Op tien minuten met de boot vanaf Paimpol vormt het eiland Bréhat dankzij haar microklimaat ook buiten het hoogseizoen een zeer aantrekkelijke bestemming. Gemotoriseerd verkeer is hier niet toegestaan, waardoor het een paradijs is voor wandelaars en fietsers. Met de mediterrane vegetatie en typische dorpsstraatjes waan je je even op een verre bestemming.

Camping vlak bij de veerboot:
Camping Le Cap de Bréhat

Herfstkleuren in het bos van Brocéliande

Zodra de herfst aanbreekt is een wandeling in het bos van Brocéliande een waar spektakel. Slenteren langs heidevelden en meren, speuren naar paddenstoelen en kastanjes en genieten van de prachtige herfstkleuren.. Dit bos, waar de oorsprong van de legende van Koning Arthur ligt, nodigt uit tot een herfstwandeling! Bij onstuimig weer ontdek je samen met het gezin in de Porte des Secrets de mysterieuze legendes van het bos, of probeer je in de Auberge des VoyaJoueurs één van de 400 spellen die tot de beschikking staan.

Camping vlak bij het bos:
Camping Merlin l’enchanteur

Indian summer in de Golf van Morbihan

De Golf van Morbihan is in de herfst het theater van een schouwspel van uitbundige najaarskleuren. Deze “kleine zee” (letterlijke vertaling van mor-bihan) maakt met haar 42 eilanden en betoverende landschappen deel uit van de ‘Club van de Mooiste Baaien ter Wereld’. In het najaar is de Golf van Morbihan een baken van rust en sereniteit en met het milde en zonnige klimaat een aangename plek om te vertoeven.

Campings aan/bij de baai:
Lodge Club Presqu’île de Rhuys
Camping Le Conleau
Camping Sites & Paysages De Penboch

Praat mee

 1. JH
  Jozef HUYBRECHTS

  Wij gaan ondertussen al bijna 10 jaar “na-zomeren” in Bretagne met de camper en dit telkens rond half oktober. Het is écht een aanrader en we hebben het ons nooit beklaagd,,, zelfs bij minder goed weer is het heerlijk met z’n tweetjes uitwaaien aan die grillige rotskusten.

  Reageer
  0
  0
 2. AS
  Adrie Sonke

  MariaFaassen, helemaal mee eens. Maar het geldt ook voor de rest van Frankrijk. Eind september sluiten heel veel campings. Daarna is het zoeken. Maar volgend jaar gaan we gewoon weer.

  Reageer
  0
  0
 3. mF
  maria Faassen

  Het is weer voorbij die mooie zomer…..
  schrijven jullie op 17 september. Vervolgens krijgen we tips waar t mooi nazomeren is.
  In Bretagne. Ook worden er nog wat campings aangeraden welke vervolgens voor dat september voorbij is al gesloten zijn …………..

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Bretagne in de herfst

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht